Хапва ли ви се нещо вкусно? Тази рецепта за пиле с моцарела и пармезан определено ще задоволи апетита ви! Толкова е вкусна, а най-готиното е, че не се приготвя особено трудно. Ето как става.
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
3 (пеперуда) пилешки гърди без кожа
475 мл готов доматен сос за спагети
5-6 листа пресен босилек
220 г сирене Моцарела
40 г настърган Пармезан
150 г хлебни крутони тип Кубети
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 С.
Измийте, подсушете и разрежете на половинки пилешките филета.
Намаслете тава (с размери около32,5 x 23 см) със зехтин и поръсете с пресования чесън и люспите от червения пипер.
Наредете пилешките парчета, след което полейте с доматения сос и поръсете с накъсани листа босилек. След това покрийте филетата с половината нарязана на филийки Моцарела и поръсете с половината Пармезан.
Отгоре разпределете хлебните крутони, след което покрийте и с останалата Моцарела и останалия Пармезан.
Ястието се пече около 35 минути, а след като се извади от фурната се оставя да престои 5-7 минути.
Добър апетит!