Ако ви се хапва нещо ама наистина много вкусно и глезещо, направете си тази рецепта за пиле с боровинков сос... И нападайте!
Необходими продукти:
2 пържоли пилешко месо
300 - 400 г боровинки (може и от сладко)
2 с.л.масло
1/2 ч.ч. сок от боровинки
1/2 ч.ч. сок от лимон
1/2 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. червено вино
1 с.л.нишесте
сол
черен пипер
майорана
1 - 2 щипки захар
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Начукайте леко пилешкото месо и го сложете да се свари в леко подсолена вода.
Загрейте маслото в тенджерка и добавете боровинките. Бъркайте и добавете щипка захар.
Оставете да поври за известно време, след което разредете със сока от боровинки и лимон и червеното вино. Оставете да покъкри за 10 минути като от време на време разбърквате. Ако боровинковият сос е твърде течен, го сгъстете с размитото в малко вода нишесте.
Свареното пилешко отцедете, посолете и натрийте леко с майорана и черен пипер. Оваляйте го в галета и го изпържете леко в сгорещено олио.
Поднесете запърженото пилешко, полято с боровинковия сос.