Попаднахме на уникална рецепта! Рецепта за истински ценители и експериментатори на кулинарното изкуство. Пиле със зеленчуци и ябълки, изпечени в… тиква! Звучи апетитно, нали? И е! Пробвайте я…
Необходими продукти:
1 ч. ч. тъмна бира
4 бр. ябълки
5 бр. чорбаджийски чушки
3 бр. морков
4 глави лук
1 бр. пиле
1 бр. кръгла тиква
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отрязваме капака на тиквата и я почистваме семките.
В тиган с малко мазнина запържваме месото, след което го изваждаме и в същата мазнина прибавяме зеленчуците - лука нарязан на полумесеци, морковите на пръчици и целите чорбаджийски чушки. Овкусяваме с подправките и задушаваме.
След това изсипваме зеленчуците на дъното на тиквата, подреждаме порциите пилешко месо, заливаме с тъмната бира и отгоре нареждаме почистените цели ябълки, поръсени със захар и щипка канела.
Слагаме тиквата в тава, в която сме наляли 1 ч. ч. вода и чаша бира.
Печем на 180 градуса за 1 час, след което намаляваме на 160 градуса и преминаваме на бавно печене още час и половина.
След като ястието е готово, сервираме в чиния от месото и зеленчуците, добавяме печената карамелизирана ябълка и режем от самата тиква.
Да ви е вкусно!