За ентусиастите, които искат да зарадват любимите си хора с апетитна вечеря, сме подготвили страхотна рецепта. Ето как да направите пилешки гърди в сос със вермут, кестени, боровинки и още нещо…
Необходими продукти:
8 бр. пилешки гърди
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер
2 чаши нарязани гъби
1 чаша стерилизирани лукчета
1 ч. л. наситнен чесън
1 с. л. универсално брашно
1 чаша сладък вермут
1 чаша изпечени и обелени кестени
1 чаша пилешки бульон
1 с. л. пресен магданоз
1 ч. л. пресен естрагон
1/4 чаша сушени червени боровинки
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява предварително до 180 градуса.
Пилешките гърди се поръсват с по 1/4 ч. л. сол и пипер. Нужни са по 2 минути на страна, след което се нареждат в плитка, леко намазнена тава. Пилето се пече 25 минути на 180 градуса.
В голям и незалепващ и добре загрят тиган се поставят гъбите, лука и чесъна.
Сместа се поръсва с брашно и се оставя на огъня като се бърка постоянно, докато брашното се запече.
Добавя се една чаша вермут и се оставя да ври така за около 30 секунди.
Добавят се кестените, пилешкия бульон, магданоза, естрагона, оставащите сол и пипер.
Оставя се отново да заври, след което се намаля температурата и сосът се оставя да къкри около 10 минути. След това сушените боровинки се поставят в тигана и сосът се оставя да къкри още 2 минути.