Чудите се какво да си сготвите? Пробвайте тази лесна рецепта за патладжан с моцарела в доматен сос. Страшно е вкусна и не изисква особени усилия.
Необходими продукти:
2 средни патладжана
250 г моцарела
3 дребни домата
2 стръка пресен босилек
За доматения сос:
500 г белени домати от консерва
30 г лук
1 скилидка чесън
20 г зехтин
захар
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжаните, без да се белят, се нарязват по дължина, на резени с дебелина 5 - 7 мм. Трябва да се получат по 4 резена на порция.
Намазват се леко със зехтин и се запичат от двете страни на грил или на скара.
След това се слагат по два резена патладжан на кръст, а където се пресичат, се подреждат резен моцарела, резен пресен домат, листо пресен босилек. Посолява се леко, увива се като пакетче и се пече около 10 мин. във фурна, загрята на 220º С.
За да се приготви доматения сос, лука и чесъна се слагат в сгорещения зехтин и се разбъркват за около 1-2 минути. Добавят се нарязаните домати и се подправя с щипка захар, сол и черен пипер на вкус. Оставя се да ври на умерен огън 10 - 12 мин. и се пасира.
И това е! Патладжана с моцарела се сервира с доматения сос.
Добър апетит!