Когато ти е кофти, едно шоколадово изкушение винаги върши страхотна работа (Всъщност, дори и да не ти е кофти, пак действа супер на настроението!). Затова ви предлагаме една лесна рецепта за панирани шоколадови сандвичи, която да си забърквате в моментите, когато ви се иска да направите живота още по-сладък.
Необходими продукти:
8 филии хляб за тостер
4 с. л. лешникова паста тип Нутела или Финети
100 г тънки мини-шоколадчета
50-60 мл прясно мляко
1 с. л. течен мед
2 с. л. краве масло
1 яйце
2 ч. л. вода
Начин на приготвяне:
Отрежете кората на филиите. Четири филии от тях намажете с лешниковата паста и отгоре поставете мини-шоколадчетата. Сложете другите 4 филии върху тях.
Разбъркайте млякото с меда и потопете сандвичите за кратко в млечната смес, след което ги наредете върху дъска за рязане. Покрийте ги с друга дъска за рязане, а отгоре поставете тежест. Така сандвичите трябва да престоят около 3 часа.
След това в голям тиган разтопете кравето масло.
Разбийте яйцето с водата и потапяйте сандвичите в сместа. Веднага след това ги пържете на среден огън за по 5 минути от едната страна. Или докато придобият златист цвят.
Срежете панираните шоколадови сандвичи по диагонал и ги поднесете веднага. Можете да ги поръсите с пудра захар или да добавите към плънката и резени банан.
Да ви е сладко!