Рецепта за панирани пилешки филенца със сметана и гъби

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Предлагаме ви една много вкусна рецепта за панирани пилешки филенца с гарнитура от сметанови гъбки. Семейството ви много ще я обикне. Овен това, тя е перфектна и за неочаквани гости. Приготвя се бързо и направо ще оберете овациите с нея.

 

Необходими продукти за 4 порции:

500 гр. обезкостено пилешко филе

4 яйца

картофено пюре на прах

500 гр. пресни печурки

200 мл. течна готварска сметана

сол

пресен копър

50 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Почистете добре гъбките, нарежете ги на едро и ги сложете да се задушават в маслото. Когато водата им се изпари, подправете със сол и добавете сметаната. Задушавайте още 5-6 мин. на по-слаб огън. Отстранете от котлона и поръсете със ситно нарязания магданоз.

Нарежете пилешкото филе на жулиени (дебели ленти). В голяма чиния изсипете картофеното пюре на прах. В купа чукнете яйцата и ги разбийте с вилица. Всяко филенце първо потапяте в яйцето, след това овалвате в картофеното пюре. Пържите 4-5 мин. в предварително загрят фритюрник. Ако нямате такъв, чудесна работа ще ви свърши и малка тенждерка. Изсипете около 3 пръста олио в нея и го изчакайте добре да се нагрее (но не да пуши) преди да сложите филенцата. Вече изпържените филета не покривайте с капак, за да останат хрупкави.

Сервирайте пилешките филета в голяма чиния  като гарнитурата се слага отстрани. Но можете и да ги залеете с нея. Украсете със стръкче копър и три полумесеца от домат.


 

Коментари към "Рецепта за панирани пилешки филенца със сметана и гъби":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg