Ако се чудите какво да си хапнете, предлагаме ви да заложите на нещо по-традиционно – омлет! Но ако го направите с патладжан, шунка и кашкавал, ще се убедите, че вкусът му ще е повече от интересен. Ето как става!
Необходими продукти:
4 яйца
1 среден патладжан
сол
няколко тънки резена кашкавал
няколко тънки резена шунка
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете патладжана и го нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Посолете ги обилно и ги оставете да престоят 1 час. След това ги изплакнете от излишната сол и ги подсушете добре.
Изпържете ги в сгорещено олио от двете страни и ги оставете върху кухненско руло да се отцедят от мазнината.
Разбийте яйцата с вилица и ги посолете. В сгорещен тиган с малко олио излейте 1/3 от разбитите яйца. Запържете ги за няколко секунди и отстранете тигана.
Отгоре се поставете 1/2 от изпържените кръгчета патладжан, резените шунка и кашкавал. Покрийте с останалите кръгчета патладжан и върнете тигана на котлона.
Залейте внимателно с останалите яйца и оставете омлета да се запържва 1-2 минути. Накрая го обърнете внимателно, за да се изпържи от другата страна.
Добър апетит!