Лятото е сезонът на салатите, а когато са с морски дарове, се получава истинска наслада за сетивата! Като ето тази салата със скариди.
Необходими продукти:
400 гр.скариди
маруля
чери домати (жълти и червени)
за соса:
¼ гл.лук
2 скилидки чесън
кисели краставички
кисело мляко
майонеза
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Изпечете скаридите на тефлонов тиган и ги отделете настрана.
Направете сос от нарязаните на много ситно лук, чесън, кисели краставички, кисело мляко, майонеза и сол, ако е необходима.
В отделно плато сложете нарязаната предварително маруля, залейте я със сос, нарежете и чери доматките. Накрая добавете почистените вече скариди и овкусете с дресинг, ако е необходимо.