За да направите неделята си още по-сладка, предлагаме ви да си забъркате една много вкусна и доста лесна за изпълнение рецепта. Какво ще кажете да се поглезите с лешников крамбъл с горски плодове? Звучи апетитно, нали? И е! Ето как става тази вкусотийка...
Необходими продукти:
микс от замразени горски плодове
1 и 1/2 с. л. лимонов сок
2 и 1/2 с. л. кафява захар
60 г накълцани печени лешници
2 и 1/2 с. л. брашно
20 г студено краве масло
20 г овесени ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 С и подгответе четири огнеупорни шоли като ги намаслите.
В купа се разбъркват плодовете, сокът, половината от захарта и ядките и сместа се разпределя по шолите.
В блендер се разбиват останалата захар, ядките, маслото и брашното, докато се смесят. Добавят се овесените ядки и получената смес се разпределя по шолите върху плодовата смес.
Крамбълите се пекат непокрити 20 минути или докато придобият златист цвят.
Когато са готови, се поднасят топли, а по-желание се гарнират със сладолед.