Рецепта за лешников крамбъл с горски плодове

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За да направите неделята си още по-сладка, предлагаме ви да си забъркате една много вкусна и доста лесна за изпълнение рецепта. Какво ще кажете да се поглезите с лешников крамбъл с горски плодове? Звучи апетитно, нали? И е! Ето как става тази вкусотийка...

 

Необходими продукти:

микс от замразени горски плодове

1 и 1/2 с. л. лимонов сок

2 и 1/2 с. л. кафява захар

60 г накълцани печени лешници

2 и 1/2 с. л. брашно

20 г студено краве масло

20 г овесени ядки

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С и подгответе четири огнеупорни шоли като ги намаслите.

В купа се разбъркват плодовете, сокът, половината от захарта и ядките и сместа се разпределя по шолите.

В блендер се разбиват останалата захар, ядките, маслото и брашното, докато се смесят. Добавят се овесените ядки и получената смес се разпределя по шолите върху плодовата смес.

Крамбълите се пекат непокрити 20 минути или докато придобият златист цвят.

Когато са готови, се поднасят топли, а по-желание се гарнират със сладолед.


 

Коментари към "Рецепта за лешников крамбъл с горски плодове ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg