Да решиш да направиш супа от кестени и тиква звучи като истинско кулинарно предизвикателство! Но ако сте ценители на хубавата кухня и обичате да експериментирате, тази рецепта със сигурност ще представлява интерес за вас…
Необходими продукти:
50 г. настърган кашкавал
индийско орехче на вкус, настъргано
черен пипер на вкус
сол на вкус
20 мл. олио от гроздови семки
700 мл. прясно мляко
200 мл. течна сметана
650 г тиква
100 г кестени обелени
1 стръкче магданоз
Начин на приготвяне:
Потапяме кестените в студеното мляко и ги слагаме на слаб до умерен огън, докато млякото се вдигне.
През това време обелваме, измиваме и нарязваме тиквата на едри парчета и я прибавяме към завиращото мляко с кестените.
Оставяме сместа на много слаб огън, докато тиквата се свари.
След това отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната, солта, черния пипер, индийското орехче и олиото. Смиламе всичко с миксер или в блендрер.
Супата сервираме с настърган кашкавал и стръкче магданоз за цвят и свежест.
Добър апетит!