Ако сте от хората, които си умират за сладко и обичате да си похапвате тиква през есента, задължително трябва да пробвате този десерт! Ето как да си направите крем карамел с тиква! Комбинацията е малко нестандартна, но се получава нещо адски вкусно…
Необходими продукти:
15 бр. яйца
1500 мл прясно краве мляко
320 гр. захар
300 гр. тиква
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер яйцата и прясното мляко. Прибавете и 200 гр. захар.
Обелете и сварете тиквата, пасирайте я и я прибавете към сместа с млякото, яйцата и захарта.
Пригответе две различни по големина тави. В по-малката сипете останалата захар, сложете я на котлона и я оставете докато покафенее.
След това изсипете приготвената смес върху карамела.
В по-голямата тава сипете вода и поставете по-малката. Печете крем карамела вьв фурната, докато получи златиста коричка.