На тази рецепта за кашкавалена супа попаднах на принципа „Предай на приятел!”.
„Уникална е, пробвай я!”- каза ми един приятел, след си я беше приготвил. Е, пробвах я и наистина е много, много вкусна. Така че реших и аз да предам нататък. На вас! А вие също имате правото да го направите…
Необходими продукти:
150 г кашкавал
180 – 200 мл прясно мляко
2 глави кромид лук
50 г краве масло
3 кубчета или 1200 мл пилешки бульон
2 с. л. царевично (пшенично) нишесте
1 с. л.горчица
1 ч. л. червен пипер
сметана
крутони
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го задушете под капак при умерена температура в разтопеното масло.
Добавете горчицата, разбъркайте и поръсете с червения пипер. Разбъркайте отново и залейте с бульона. Оставете да ври 5-10 минути.
Постепенно към супата се прибавя настъргания кашкавал и се бърка, докато се разтвори напълно.
Разтворете в купа нишестето с млякото. Сместа се сипва на тънка струйка към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква.
Поднесете с крутони и лъжичка сметана.