Пробвали ли сте някога да си хапнете карамелизиран кус кус? Това определено е доста интересен десерт, но като всичко карамелено е много вкусен. Вижте как да си го приготвите, ако ви се иска да го опитате!
Необходими продукти:
250 г кус кус
150 г захар
2 - 3 с.л. пълни масло
50 - 60 мл прясно мляко
1/3 ч.л. канела
сушени плодове (по избор)
Начин на приготвяне:
Сложете кус куса да се свари, след което го отцедете.
В тиган на котлона сложете захарта да се карамелизира, като разбърквате и добавете маслото.
След това разредете с прясното мляко, канелата и добавете кус куса. Разбъркайте добре и махнете сместа от котлона.
По желание можете да сервирате десерта със сушени плодове.