Дори да не можем да си направим романтична разходка с гондола из Венеция, нека за малко усетим духа на града на любовта… Като си направим една вкусна лазаня по автентична венецианска рецепта! Зарадвайте с нея най-любимите си хора, със сигурност ще им хареса…
Необходими продукти:
240 г спанак
3 яйца
сол и черен пипер на вкус
600 г пиле
1-2 глави кромид лук
260 г брашно
120 г домати
180 мл пилешки бульон от кубче
80 г краве масло
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Спанакът се измива, почиства и смила.
Брашното се изсипва на купчинка с кладенче в средата му. В него се слага спаначеното пюре, разбитото яйце и сол на вкус. Замесва се тесто и се разточва на кора като за домашна юфка, оставя се да засъхне и се нарязва на пластини с дължина 15 см и ширина 5 см.
Сваряват се в кипяща подсолена вода. Пилешкото месо се нарязва на малки късчета, запържва се, добавя се дребно нарязаният кромид и щом се зачерви, се прибавя размитото брашно и доматите. Подправя се със сол и пипер на вкус.
Сипва се бульонът и се задушава до омекване на месото.
Готовите пластини лазаня се отцеждат, запържват се леко в масло и с част от тях се застила дъното на йенски съд. На следваш пласт се поставя сос с месо. Редуват се кори за лазаня и сос до изчерпване на продуктите.
Отгоре лазанята се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал. Венецианската лазаня се запича до разтапяне на кашкавала.
Добър апетит!