Бялата риба е едно от любимите ни морски изкушения! Ето защо решихме да ви предложим един много вкусен начин, за да си я приготвите и вие – с доматен сос със сирене. Най-хубавото е, че става супер лесно! Ето как…
Необходими продукти:
4 филета бяла риба
200 г домати (от консерва)
босилек
сол
1 с.л. зехтин
5 скилидки чесън
4 с.л. сусамово брашно
1 яйце
100 г сирене
Начин на приготвяне:
Посолете рибата, потопете я в разбито яйце и я оваляйте в сусамовото брашно. След това я печете на тиган без мазнина.
Пасирайте доматите и ги сложете на котлона да поврят за 4-5 минути на слаб огън. Посолете и овкусете с босилек, счукан чесън и зехтин.
Щом се сгъстят, прибавете предварително намачканото сирене и разбъркайте.
Сложете рибата в соса и оставете да поври за около 3 минути на слаб огън.
Да ви е вкусно!