Който е бил в Бали няма смисъл да бъде убеждаван във вкусовите качества на местната кухня. А за тези, които не са посетили това приказно място, сме приготвили една традиционна рецепта, от която да си оближат пръстечатата. И така, нека помечтаем заедно с балиски паланчинки лаклак!
Необходими продуки:
100 грама оризово брашно
250 милилитра кокосово мляко
50 грама настърган кокос
30 грама захар
сол
2 броя яйца
1 брой манго
1 брой нар
4 листа от банан
За сиропа:
125 грама палмова захар
75 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Брашното, кокосовото мляко, захарта, кокоса, солта и яйцата изсипете в дълбок съд и оформете смес с консистенцията на боза. След това изсипвайте по един черпак в тиган за палачинки и изпържете малки такива. След това пригответе сиропа като карамелизирате палмовата захар. Върху палачинките поставете по едно бананово листо, отгоре наредете нарязаното манго и зърната нар, и залейте със сиропа. Може да гарнирате с топка сладолед.