Рецепта за аспержи с портокалов сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да впечатлите някого с необикновено ястие, пригответе му тази рецепта – бели аспержи с портокалов сос!

Е, ако целта ви е да покорите някой мъж, пробвайте с нещо по… месно. Но това ястие е страхотно за събирания с приятели на по чаша бяло вино с плодов аромат…

 

Необходими продукти:

600 г бели аспержи

2 портокала

4 с. л. кашу

1 ч. л. краве масло за кашуто

1 ч.ч. портокалов сок

2 с.л. ябълков оцет

2 с.л. студено краве масло за соса

1 с.л. листа от пресен естрагон

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Кората на единия от портокалите се настъргва фино и се запазва. Двата портокала се обелват и се нарязват на филенца.

Кашуто се препича до розово в тиган с маслото.

Аспержите се почистват в основата с картофобелачка и се отрязва 1 см от края на стъблото. Слагат се в широк тиган и се покриват с 1 см вода. Щом заврат, се покриват с капак, огънят се намалява и се оставят да къкрят 4 мин. Водата се изцежда и се налива ½ ч.ч. портокалов сок. Оставят се да къкрят още 2 мин. Отстраняват се от огъня, посоляват се и се поръсват с пипер.

Останалият портокалов сок се смесва с оцета, настърганата кора и естрагона и се кипва. Когато изври наполовина, се отстранява от огъня. Маслото се нарязва на парченца и се прибавя постепенно в горещия сок при непрекъснато разбъркване. Подправя се със сол и пипер на вкус.

Аспержите се поднасят поръсени с портокаловия сос, естрагона, портокаловите филенца и кашуто.


 

Коментари към "Рецепта за аспержи с портокалов сос ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg