Първата целувка е незабравима!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Казват, че любовта се познава по целувката, а страстта по секса!

Тогава не е чудно, че за 90% от хората първият път, когато слеят устни със своя партньор, е много по-важен от първия път, когато слеят телата си. Дори нещо повече – първата целувка остава завинаги в паметта на човек!

И ако си мислите, че съдим за това само по себе се, грешите – това е мнението на хиляди хора, които са били анкетирани на тази тема. То събудило любопитството на група учени да разберат, защо първата целувка е толкова запомняща и ето как се стигнало до един интересен експеримент.

Той имал за цел да изясни какви процеси се случват в тялото на момчето и момичето, когато се целуват в два случая - ако се познават и ако са напълно непознати. За целта специалистите използвали електрокардиограма на сърцето, за да отчетат промените на сърдечната честота по време на целувката. Оказало се, че по време на интимните моменти с непознат пулсът се ускорява много повече.

Но защо целувките са нещо толкова приятно? Отговорът се крие във силната чувствителност, което притежават устните. Милионите нервни окончания по тях предават информация до някои центрове на главния мозък, включително и тези на удоволствието. Ето защо целувката води до сексуална възбуда.

Ако път се чудите на колко години хората най-често изживяват първата си целувка, отговорът е на 14! А всеки десети пък започва да се целува на 10 годишна възраст. Още по-интересно пък е, че за 12% от момичетата първата целувка и първият сексуален акт се случват едновременно.

Разбира се, и по отношение на целувките мъжете и жените са от различни планети! Ако за силния пол докосването на устните е „просто целувка”, то за нежната част на човечеството това е критерии, по който да определят дали ще си паснат с определен човек.

Но в крайна сметка целувката е просто нещо прекрасно! Може би затова европейците се целуват средно по седем пъти на ден и повече от 2000 пъти на година! Или поне така показват данните на Френския национален институт за демографски изследвания.

Нас пък ако питате – поне 7 пъти по 7 е една добра формула! Как мислите?
 


 

Коментари към "Първата целувка е незабравима! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg