Приятелите те пренебрегват? Виж защо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Не е толкова трудно да се сприятелиш, колкото да задържиш едно приятелство. Изпадали ли сте в ситуация, в която виждате, че приятелите ви умишлено ви пренебрегват? Влизате в стаята и те млъкват. Като попитате за какво си говорят, отговорят лаконично: „за нищо”. Изненадващо разбирате, че цялата компания е излизала някъде, само вие не сте били поканени. И редица неприятни факти, за които нямате никаква идея, защо се случват.

В повечето случаи вината си е изцяло ваша. Може и да не осъзнавате, но вероятно сами ги отблъсквате с поведението си. Има няколко основни причини, поради които вашите приятели ви избягват. Вижте кои са те.

Ослушвате се като дойде сметката
Колкото и безобидно да ви се струва, подобно поведение дразни! Ама много дразни!
И не си мислете, че никой не го забелязва. Вашето невинно: „Аз дадох пари!”, ще мине 1-2 пъти, после вече всеки ще ви знае номерата. Разбираме, че искате да си спестите някой лев, но защо за сметка на приятелите?! И още по-грозния навик – вие да събирате парите и да си присвоите бакшиша на сервитьора.

Имате комплекс за превъзходство
Постоянно изтъквате възможностите си или външния си вид. Или колко сте умна! Най-вероятно го правите несъзнателно, но това не е причина на хората около вас да им харесва. Самохвалството и ненужната критика са черти, които на сто процента ще отблъснат приятелите ви от вас.

Нямате време за приятелите си
Да, всички сме заети, всички си имаме грижи и отговорности. Но, ако вас никога ви няма, когато приятел има нужда, не е странно, че започва да ви пренебрегва.

Не спазвате обещанията си
Голяма грешка на повечето хора е, че злоупотребяват с любовта и доверието на близките си. С мисълта, че те ще им простят. Хубаво, но всичко си има граници! Така че, не си позволявайте да не спазвате обещанията си. Ако имате среща, бъдете там навреме! Нито пък я отменяйте в последния момент.

Непрестанно сте депресирана и черногледи
Това е сигурно най-лошата черта на един приятел. Не стига, че занимавате обкръжението си само с вашите проблеми, мрънкате и се оплаквате от всичко и може да развалите и най-веселия купон. Ами, започне ли друг да споделя, незнайно как, още на третото изречение, успявате да насочите разговора пак за вашите изживявания и тревоги!

Всичко става по вашия начин
Не се съобразявате с мнението на приятелите си. Правите нещата така, както на вас ви изнася. Ако не отидете в заведението, което на вас ви харесва, се цупите цяла вечер и разваляте настроението на всички. Нищо чудно следващият път просто да не ви извикат с тях.
 


 

Коментари към "Приятелите те пренебрегват? Виж защо!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg