Ползите на морето за човешкото здраве (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Всички сме чували, че морето има  благоприятно влияние върху здравето ни. А и самите ние сме се убеждавали в това неведнъж. Около голямото синьо винаги сме обладани от доброто настроение и се чувстваме пълни с живот. Вече мечтаем да вдишаме дълбоко свежия морски въздух, да усетим бриза в косите си и да посрещнем бурните вълни с тялото си. Но дотогава има още малко време, в което решихме да се осведомим, какви точно са здравословните ползи от почивката на морето. Но първата стъпка е да разберем:

 

Какво точно съдържа морската вода?

Морската вода съдържа 84 важни елементи, които са част и от състава на човешкото тяло. Тези елементи включват витамини, минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Морската вода съдържа и живи микроорганизми, които са богати на много благоприятни за организма антибиотични, антимикробни и антибактериални вещества.

Ние, хората, имаме естествената способност лесно да усвояваме всички тези елементи. А интересен факт е, че човешка кръвна плазма има почти същата концентрация на минерали и микроелементи, каквато има морска вода.

 

Какви са ползите на морската вода за кожата?

Не е тайна за никой, че голяма част от разкрасителните СПА процедури се правят с продукти, които съдържат морски соли. Това не е никак случайно.

o  Солта в морската вода помага за премахване на токсините от кожата и действа като естествен ексфолиант - това премахва мъртвите клетки и насърчава производството на нови такива.

o   Морската вода набавя на кожата минерали. А магнезият, който се съдържа в нея, подобрява процеса на хидратация, което води до по-добрия вид на кожата като цяло.

o  Морска вода има способността да лекува увредената и раздразнена кожа. Тя намалява възпаленията и е много благоприятна за кожни заболявания като атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.

o   Морската вода има антисептични свойства, които са много полезни за лечението на малки рани, порязвания, обриви и ожулвания.

o   Ако трябва да обобщим - морска вода значително подобрява текстурата на кожата, повишава нейната еластичност, облекчава и лекува много кожни неразположения.

 

Вижте още:

Ползите на морето за човешкото здраве (част 2)

Могат ли бременните да ходят на море?


 

Коментари към "Ползите на морето за човешкото здраве (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg