Пиле с ябълки в меден сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Попаднахме на страхотна рецепта и просто нямаше как да не я споделим! Право ще си оближете пръстите, ако опитате това пиле с ябълки в медено-горчив сос...

Необходими продукти:
8 пилешки бутчета
2 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на големи парчета
2 ябълки, нарязани на големи резени
1 чаша пилешки бульон
2-3 супени лъжици медена горчица
½ чаена лъжица обезсолено масло
1 супена лъжица брашно
1-2 супени лъжици едро нарязан магданоз
сол и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Нагорещете фурната до 230 градуса. Овкусете пилето със сол и пипер. Изсипете зехтина в тиган и го загрейте на средно горещ котлон. Поставете пилето с кожата надолу и го оставете около 6 минути до зачервяване. Обърнете го и го оставете за още 2-3 минути и след това го преместете в тава.

Добавете лука и ябълките в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте около 4 минути, за да поомекнат и смесете бульона с горчицата и оставете да заври. Обърнете пилето с кожата нагоре в тавата. Преместете го в печката и оставете, докато се опече - около 15-20 минути.

Смесете маслото и брашното, за да се получи тесто. Използвайте лъжица, за да прехвърлите пилето, ябълките и лука в чинии. Оставете соса да поври, добавете половината от оформеното тесто и го оставете да заври до сгъстяване за около 2 минути. Разбърквайте, добавяйки още от сместа, докато се получи гладък плътен сос. Овкусете със сол и пипер. Залейте пилето със соса и го поръсете с магданоза. 


 

Коментари към "Пиле с ябълки в меден сос ":
Най-четени
Исландски студент може би е решил глобалния проблем с пластмасата Исландски студент...

Биоразградима бутилка за вода...

06:25 | 09-15-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg