Нека за малко се пренесем в света на 1001 нощ като се поглезим с вкуса на арабските ястия? Искате ли? Ако да, то ето една лесна и проста рецепта, която обаче ще ви изкуши с ароматни подправки и ориенталския си привкус. Пиле със зелен фасул по арабски – пробвайте го!
Необходими продукти:
300 г пилешки гърди без кожа
1 буркан зелен фасул
1 глава кромид лук
2-3 домата
1 стрък пресен чесън или 2-3 скилидки стар
1 ч. л. сол
2 настъргани зърна бахар
щипка индийско орехче
щипка канела
мазнина за пържене (2 с. л. олио и 1 с. л. масло)
Начин на приготвяне:
Нарязаното на едри жулиени пилешко филе се запържва в мазнината и изважда.
В същата мазнина се задушава зеленият фасул.
Добавят се обелените и нарязани домати и след 5-6 минути се слагат всички подправки, нарязаният чесън и запърженото пилешко.
Къкри десетина минути на много слаб огън.
Пилешкото със зелен фасул по арабски се сервира топло като основно ястие.