Петте златни правила за здрави нокти

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Красивият маникюр е задължителна част от грижата за красотата. А здравите нокти са задължително условия, за да е маникюрът перфектен. Няма значение обаче дали се пазите от домакинска работа и посещавате маникюрист поне веднъж седмично, има определени неща, които трябва да правите, за да запазите ноктите здрави.

Кои са петте правила на здравите нокти, които трябва да спазвате?

Проверете съставките на лаковете си

Съставките в лаковете могат да бъдат токсични. Неслучайно през последните години нашумяха марките, които предложиха безопасни лакове без три основни съставки – формалдехид, дибутилфталат и толуен. Не си мислете, че ноктите са защитени. Така както вредните съставки проникват от кожата в кръвта, проникват и от ноктите. Затова най-добре проверете етикетите на лаковете си и се ориентирайте към марките, които са премахнали вредни съставки от продуктите си.

Пиленето

О, да, нещо толкова просто наглед може да е сериозен проблем и да предизвика чупливи нокти. По принцип най-удобно ни е да пилим ноктите с движение напред назад, но точно това може да разслои ноктите и да ги направи по-чупливи. Изберете качествена пила, най-добре е да е стъклена, и пилете като я движите само в една посока.

Овлажнявайте ръцете след измиване

Няма да се изненадате, ако ви кажем, че причина номер 1 за чупливите нокти е дехидратацията. А това неминуемо се случва, когато миете ръцете или използвате почистващи препарати без ръкавици. Дори само изплакването на ръцете отнема от така необходимата влага както на кожата, така и на ноктите. Придобийте навика всеки път щом излезете от банята, миете ръцете или вършите домакинска работа, да нанасяте овлажняващ крем. Най-добре е да носите малка тубичка богат крем за ръце в дамската си чанта.

Оставете кожичките на мястото им

Природата си знае работата. И за да имаме кожички на ноктите, значи има някаква важна причина. Кожичките защитават нокътното легло и кожата около него от гъбички и бактерии. Отрежете ли ги, всъщност нарушавате защитната бариера. А да не споменаваме, че изрязването на кожичките ги прави да изглеждат доста зле и може да доведе до зачервяване и белене на кожата. Ако искате да ги отстраните, по-добре ги избутайте.

Сигурни ли сте, че искате гел маникюр?

Да, много жени го предпочитат заради трайността му, но истината е, че в гел лака има силни химикали, които в комбинация с UV светлината могат да предизвикат проблеми за ноктите. Съгласни сме, че ако искате лакът ви да издържи по време на почивката или за някое по-дълготрайно събитие, най-добре е да заложител на гел лака. Но в никакъв случай не ви препоръчваме да го ползвате непрекъснато.

 

Вижте още:

Съвети за здрави нокти, които наистина работят

Маска за по-здрави нокти с бира


 

Коментари към "Петте златни правила за здрави нокти":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg