Ей, тези италианци! Признаваме им го – имат ужасно вкусни кулинарни идеи. И то идеи, които стават бързо, изискват малко продукти, но затова пък добре подбрани и съчетани. Като ето тази рецепта за паста със сьомга, песто и сушени домати…
Необходими продукти:
200 г паста
100 г сьомга
4 сушени домата
4 с.л. сос „Песто”
10 г Пармезан
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се изплаква, отцежда се и се смесва с пестото.
Сьомгата се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в тиган с незалепващо покритие без мазнина.Щом е готова, към нея се добавят нарязаните на ивици мариновани сушени домати. Накрая се добавя и пастата и всичко се разбърква, докато продуктите смесят ароматите се съчетаят.
Пастата се сервира топла с настърган пармезан отгоре, а по желание можете да добавите и смлени орехи.
Добър апетит!