Италианците са гении в готвенето и за пореден път се убедихме в това! С няколко прости съставки могат да направят такава вкусотия, че чак да не ти се вярва. Като ето тази рецепта за паста със скариди и чесън, например. Приготвя се изключително лесно, а е божествено апетитна...
Необходими продукти:
¼ кг. паста
12 сурови скариди
50 гр. масло
1 ч. л. лимонова кора
1,2 връзка накъцан магданоз
3 скилидки чесън
сол и пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата според указанията на опаковката.
През това време загряваме маслото и леко запържваме чесъна с лимоновата кора за около 2 минути.
Добавяме скаридите и ги готвим скаридите за същото време и подправяме със сол на вкус, а може и други подправки по желание.
Накрая смесваме соса с пастата и разбъркваме добре. Поръсваме щедро с магданоз и това е!
Ястието върви чудесно с бяло вино!