За любителите на италианската кухня имаме едно кулинарно предизвикателство - Паста Конкильони, пълнена със орехи и сирена! Да, рецептата е леко пипкава, но пък резултатът е божествено вкусен...
Необходими продукти:
500 г паста конкильони
200 г почистени орехови ядки
300 г синьо сирене
200 мл течна готварска сметана
За заливката:
4 с. л. орехово масло
8 с. л. зехтин
3 с. л. червен винен оцет
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Отцежда се и се измива под студена вода. След което пастата добре се подсушава.
Ореховите ядки се изсипват в тава и се пекат в режим "Грил" за 2-3 минути. Ядките се изваждат, охлаждат се и се накълцват на дребно.
Синьото сирене се намачква с вилица, а сметаната се разбива на пухкав сняг. Внимателно се смесват сметаната и сиренето.
С приготвената смес се пълни пастата.
За заливката всички продукти се разбъркват до еднородна смес. Пастата се полива с нея и се поръсва с орехите.
Конкильоните, пълнени с орехи и сирене се поднасят веднага.