Ооо, я, стига с този стрес!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Момичета, знаем, че е понеделник и само този факт е достатъчен, за да ни образува солидно количество стрес, но! Хайде, стига! Животът е прекрасен и ако ги нямаше тежките понеделници, петъците, съботите и неделите нямаше да бъдат толкова сладки! Нали, така?

А и, мацки, да си под стрес никак не е оферта. Той води след себе си куп неприятни последствия, за някои от които дори и не сте предполагали. Сега ще ви ги споделим, и то не за друго, а за да ви стимулираме да не се поддавате на негативното мислене и тревогите. От тях няма никакъв смисъл. Е, не казваме, че винаги можете да избегнете напрежението, но ви съветваме поне да се опитате да не се стресирате от излишни неща. Ето защо...

Стресът издува коремчето
Не искате бирено коремче, заради някакъв си стрес, нали? Поне да се наливате с бира, както си трябва, а то?! Емоционалното напрежение повишава повишава нивата на кортизол в организма и съответно забавя метаболизма. От там тялото започва да трупа повече мазнини, особено в областта на корема, и то при все, че количеството храна, което му се предоставя е същото. Е, не е честно!

Стресът предизвиква акне
Ммм, да, кофти тръпка! Стресирана жена и кожните последствия от това никак, ама никак не са секси. Стресът не само влошава акнето, но може и да го отключи в някои случаи. Така е, защото под стрес мозъкът отделя определени вещества, които влияят на възпалителните процеси в организма.

Стресът води до нередовен цикъл
А това е ефект, който определено не е благоприятен за една жена. А и не случайно специалистите казват, че за да зачене, едно от най-важните неща, от които се нуждае бъдещата майка е... усмивки. Стресът може да направи така, че жената да не получи овулация.

Стресът причинява проблеми с паметта
И по-лошото е, че не става дума за безобидни неща като разсейване или забравяне от време на време. Повишените нива на кортизол в организма, когато той е под стрес, могат да доведат до трайни увреждания на паметта и проблеми с взимането на решения.

Е, момичета, затова ви предлагаме още от сега да вземете решението, че ще сте позитивни и ще гледате по-леко на нещата въпреки всичко и всичко. Бъдете положително настроени, пък да става каквото ще!
 


 

Коментари към "Ооо, я, стига с този стрес! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg