Няма вредни емоции!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Аз съм късогледа. Не виждам по-надалеч от сърцето си. И поради това, че не виждам добре, в повечето случай визуализирам. Наум.

Така стана и последния път, когато се влюбих. Визуализирах, не гледах. Затова не видях недостатъците, нито лъжите (ако изобщо е имало такива), не видях и проблемите, но усетих края.

Според цялата вселена, аз съм глупава, защото не мисля, а чувствам. Може и да е така, но едно ще ви кажа – аз съм човек и ролята ми е да изпитвам емоции.

Всеки ден срещам умни хора, тиква, които са се научили да преценяват всяка ситуация и винаги да са победители. Те не казват „Обичам те!“ на човек, за който знаят, че не изпитва същото към тях. Не вярват на мили думи, защото са сигурни, че всеки има задни мисли. Не плачат пред непознати, защото пазят достойнството си. Такива хора се впускат само в удобни връзки, женят се за правилните хора и винаги, абсолютно винаги носят каменни изражения. Такива хора наистина ме ужасяват!

Защо изобщо е нужно да делим емоциите си на добри и лоши, правилни и грешни, глупави и умни... Емоциите са си емоции. Те са гласът на подсъзнанието ни, който явно иска да ни каже нещо... ако има кой да го чуе.

Но, за да се научим да приемаме емоциите, първо трябва да се научим да приемаме света, такъв, какъвто е. Без значение дали го разбираме, дали ни харесва или не.

Странно е как приемаме красивите факти, без да разсъждаваме особено върху тях. Просто им казваме „Да!“ и не коментираме. Но лошите, тях обикновено отказваме дори да признаем за реални. Отричаме ги, лепваме им етикет „вредни“ и всячески се опитваме да се отървем от тях.

Но докато пишем и следваме сентенции от типа: “Не плачи – никой не заслужава сълзите ти, защото този, който е достоен за тях, никога не би те накарал да плачеш.“, ние постепенно се превръщаме в емоционално късогледи. Или казано с други думи – виждаме само дотам, докъдето смятаме, че е правилното.

Но истината, приятели, е че нищо друго, освен емоциите, не ни прави по-сигурни в това, че сме живи. Защото „Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!“


 

Коментари към "Няма вредни емоции!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg