Неугасващите звезди от екрана, оставили трайни следи след себе си (Част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

Те са актьори, участвали в измислени истории като измислени герой… Но с всяка своя роля са оставили по нещо след себе си, с което да ги запомним.

Ето няколко звезди, угаснали прекалено рано от екраните!

 

Джеймс Дийн (1931-1955)

Джеймс Дийн беше звездата на някои от големи хитове на 50-те години, като Изток от Рая, Бунтовник без кауза, и Великанът . Два пъти е бил номиниран за Оскар, а след смъртта си е бил награден посмъртно със Златен глобус. Той е само на 24 години, когато почина от автомобилна катастрофа, карайки новото си Порше  550 Spyder.

Много хора смятат, че се е самоубил, защото докато е бил жив е печелил много автомобилни състезания, а два дни преди да катастрофата жената, в която е бил влюбен се жени за друг.  

 

Интереса към него продължава и след смъртта му и от 2005 г. фаталното кръстовище, на което Дийн намира смъртта си носи неговото име!

 

Брус Лий (1940-1973)

 

Една от най-големите икони на бойното изкуство е Брус Лий (истиснкото ми уме  е Лий Юен Кам). Едни от популярните му филми са „Пътят на дракона“ и „Юмрук на ярост“, след себе си той оставя и един незавършен филм – „Игра на смърт“. Умира на възраст от 32г. от мозъчен оток. Смъртта му повдига много въпроси, тъй като здравословното състояние на актьора, никога не е било поставяно под въпрос. 

 

Мерилин Монро (1926-1962)

От Норма Джийн – работничка в авиационна фабрика, Холивуд я превръща в символа за сексапил - Мерилин Монро. Снима се в няколко популярни филми като „Господата предпочитат блондинки“ и „ Някои го предпочитат горещо“ . Била е едва на 36-годишна възраст, когато е намерена мъртва в дома си. Аутопсия показва, че причината за смъртта се дължи на предозиране с наркотици. И до днес много хора смятат, че тя не се е самоубила. Била е обсебена от живота и силно е мечтаела за Оскар. Няколко дни преди смъртта си е казала пред  психиатъра си:

 "Драги докторе, Вие ми дадохте всичко. Благодарение на Вас се чувствам толкова добре, колкото никога досега. Сега се чувствам пълноценно като жена. Мисля, че най-сетне постигнах контрол – контрол над себе си и над живота си."

 

Само факта, че д-р Ралф Грийнсън (психиатъра на Мерилин) не е искал никой да чува магнетофонните записи от сеансите с Монро, ни навеждат на мисълта, че явно има какво да се скрие. Но тези записи крият тайни, които само прокурор Майнър (разследвал смъртта на актрисата) знае, а той е убеден, че Мерилин Монро със сигурност не се е самоубила! 

 

 Джийн Харлоу (1911-1937)

 

Известен като "платинената блондинка" и "руса бомба", Джийн Харлоу е била успешна актриса и секс символ през 1930г.! Снима се във филми като „Ангели на Ада“, „Червен прах“ и „Сузи“. Тя почива вследствие на мозъчен оток на възраст от 26г. За себе си тя оставя три брака и повече от 40 филма. Не една актриса е мечтала за слава като на Харлоу. Една от тези актриси е била самата Мерилин Монро. Живота на Джийн Харлоу обаче, далеч не е просто живот на звезда.

Вторият ѝ съпруг е намерен мъртъв в домът им и дори се смята, че Харлоу го е убила след поредния скандал. Но това далеч не е навредило на кариерата ѝ, а тъкмо напротив – прави я още по-популярна! Изразът „платинено руса“ е измислен за нея, а точка от договора ѝ я е задължавал никога да не се показва пред никога в небрежен вид. И така никой, никога не я е виждал без грим или прическа, с израснали корени или размъкнати дрехи – била е съвършена!

Умирайки толкова млада, никой никога няма да я види и остаряла! 


 

Коментари към "Неугасващите звезди от екрана, оставили трайни следи след себе си (Част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg