Най-силните фотографии, правени някога (Част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Затаете дъх и се вгледайте във фотографиите, които ще ви покажем. Ще видите човешки съдби, ще видите човешки емоции, ще видите болка, ще видите любов, страх, непоколебим дух...

 

Невероятно е как в един кадър може да има толкова много живот и толкова силна одухотвореност! Такъв кадър може да се запечата в съзнанието на човек за цял живот. Точно както е с тези фотографии.

 

Те са увековечили ключови моменти от историята по невероятно въздействащ начин. Запознайте се с най-силните снимки, правени някога!

 

Сестри, които позират за една и съща снимка, но в различни периоди от живота си.

 

 


Човек от Северна Корея, който изтрива сълзите си след среща-обяд с южнокорейски роднини. През октомври 2010 г. на 436 човека от Южна Корея им е позволено да останат за 3 дни в Северна Корея, за да се видят с техни севернокорейски роднини - 97 човека. Те са били разделени още от времето на войната през 1950-1953 г.

 

Руски ветеран от войната коленичи пред танка, с който е прекарал войната. Сега оръдието е превърнато в паметник.

 

Румънско дете подарява балон с формата на сърце на полицай по време на протест в Букурещ.

 

 

Куче на име Леао стои за пореден ден пред гроба на своя собственик, който е починал по време на катастрофалните свлачища в Рио Де Жанейро през януари, 2011 г.

 

Афроамериканските атлети Томи Смит и Джон Карлос вдигат юмруци по време на Олимпийските игри през 1968 г. в знак на солидарност. Тогава австралийският сребърен медалист Питър Норман носи значка на Олимпийския проект за правата на човека. В следствие на постъпката си и двамата афроамериканци са дисквалифицирани.

 

Еврейски затворници в момента на тяхното освобождаване от влак, тръгнал към лагерите на смъртта. Снимката е заснета някъде край река Елба, 1945 г.

 

Джон Кенеди младши отдава чест пред ковчега на баща си, заедно с почетния караул.

 

01 октомври 1940 г. - войници маршируват в Британска Колумбия към чакащ ги влак, когато 5-годишния Уайти Бернард се измъква от ръцете на майка си, за да се хване за баща си.

 

Свещеник дава последно причастие на войник, ранен от снайперист по време на бунта във Венецуела.

 

Австралиецът Скот Джонс целува канадската си приятелката Алекс Томас, след като е била съборена на земята от полицай по време на безредици във Ванкувър.  

 

Вижте още: 

Спиращи дъха кадри от Втората световна война

Уникални снимки от архивите


 

Коментари към "Най-силните фотографии, правени някога (Част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg