Най-големият източник на щастие е… Благодарността!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Кое прави хората щастливи е обект на изследване от хиляди години насам. Обикновено се смята, че щастието е субективно – за едни се крие в парите, за други във верните приятели, за трети в професионалните успехи, за четвърти в здравето. Но има източник на щастие, който е универсален за всеки човек и който прави чувството най-силно и удовлетворяващо. И това е Благодарността.

Пиша я с главна буква, защото тя наистина го заслужава. Твърдението е подкрепено и от съвременни изследвания, но няма нужда да ви споделяме резултатите в проценти. Опитайте сами! Започнете от нещо дребно, като любима вещ в дома ви. Задръжте погледа си върху нея и започнете да си повтаряте колко е красива. А след това кажете на глас, че сте благодарни да я имате. Преместете фокуса върху човека, който ви е помогнал да я придобиете. Благодарете и на него.

После помислете за хубавите неща в живота ви – родители, любим, деца, приятели, обстоятелства, случки… За всяко едно по отделно кажете „Благодаря!“ Емоцията, която ще изпитате е върховна. Радост, хармония, удовлетвореност, дори очакване за нещо красиво, което предстои. Това, приятели, е истинското щастие!

Не забравяйте да пренесете Благодарността от мислите и в действията си. Изразявайте я към хората около вас. Към всички хора! Дори към дразнещия ви колега – благодарете му, че дори да имате различни възгледи, той все пак дава най-доброто от себе си. Ще видите как вътрешният ви свят, а и външният, става все по-прекрасен.

Даже според теориите за енергийното привличане (допускане), Благодарността ще привлече в живота ви благополучие (и в духовен, и в материален аспект), здраве и още повече доброта. Нека Благодарността бъде неизменна част от ежедневието ни. Не само по празници. Защото именно тя променя съдби, сбъдва мечти, изпълва с любов и вдъхновяващи чувства!

 

Вижте още:

Единствената тайна на семейното щастие

Навиците на щастливите хора 


 

Коментари към "Най-големият източник на щастие е… Благодарността!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg