Навиците на щастливите хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Как се получава така, че почти винаги нещо, нещичко не ни достига, за да бъдем истински щастливи?


Често голямата грешка, която допускаме всички ние, е убеждението, че щастието ни зависи от външен фактор – чакаме да се появи подходящата половинка, чакаме повишение в работата, чакаме заплатата, за да си купим поне веднъж чифт Louboutin и още, и още. Дежурната реплика, която си повтаряме сами на себе си е "само да (се случи нещо си) и ще съм много щастлива".


И така неусетно забравяме, че ние и само ние самите сме отговорни за собственото си щастие. Щастливите хора приемат някои неща в живота с по-голяма лекота, а това помага неимоверно.


Приемат себе си, такива каквито са


Драстични диети, усилен спорт, непосилни суми за грим и подходящи дрехи – всичко това вероятно ви е много познато, защото истината е, че никой не харесва на 100% външния си вид.
В реалността обаче никой не се вълнува от това как изглеждаме, защото всеки е зает да си мисли за себе си. Много простичка истина, която често забравяме.


Приемат, че могат да имат каквото и да било, но не всичко


Истината е, че нищо не е възможно, но в крайна сметка не можем да бъдем каквито си поискаме. Способностите, ресурсите и най-вече времето ни ограничават в това да се превърнем в каквото поискаме. Далеч по-щастливи бихме били, ако просто осъзнаем какво е истински важно за нас самите и поемем по пътя към постигането му.


Знаят, че успехът в работата не означава непременно удовлетвореност


Много хора бъркат щастието с израстване в кариерата. Може и да обичате компанията си, но тя няма как да ви обича обратно. Удовлетворението идва от постигането на нещо със собствени усилия и знанието, че то ще остане след вас – като това да отгледате деца, с които да се гордеете, да създадете здраво семейство, да помагате на другите, да промените живот.


Имат на кого да се обадят в 3 ч. през нощта


Многото "приятели" във фейсбук са просто числа – помислете си на колко точно от тях може да се обадите без колебание, ако имате нужда от помощ?
Много често се ограждаме със стени, които помагат когато се чувстваме неуверени, но те са и причина да се чувстваме самотни. Щастливите хора разрушават тези стени и създават истински приятелства.


Никога не престават да допускат грешки


Най-много грешки допускаме, когато се опитваме да не допускаме грешки. И не говорим за бизнес грешки – те струват време и пари. Научете се да приемате и да се учите от грешките си във всяка сфера от живота. Щастливите хора често опитват нови неща, знаейки, че може да се провалят. Провалът е мотивиращ, прави ни толерантни и търпеливи и ни кара да се приземим и да осъзнаем, че сме като всички хора наоколо.
 


 

Коментари към "Навиците на щастливите хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg