Днес сме ви приготвили нещо интересно! Какво ще кажете да си забъркате морковена крем супа с джинджифил? Звучи странно, но е много вкусно. Ето как става…
Необходими продукти:
500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
100 мл портокалов сок
750 мл пилешки бульон
100 г заквасена сметана
смлян черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Морковите и картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета, а лукът се почиства и се нарязва на дребно. Джинджифилът пък се почиства и се настъргва на ситно ренде.
Лукът се задушава в 2 с. л. олио до омекване. Прибавят се морковите, картофите, джинджифилът и се задушават 5 минути. Заливат се с портокаловия сок и бульонът.
Супата се кипва и огънят се намалява. Оставя се да къкри 20 минути или до омекването на зеленчуците.
Накрая се пасира и се прибавя заквасената сметана, разбърква се, а по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!