Мммм, Рататуи на фурна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Колкото по-топло става навън, толкова повече ни се прияждат вкусни зеленчукови манджички! И този път решихме да заложим на нещо френско – Рататуи!

Само не се бъркайте с мишлето от филма на Pixar! Рататуи е страхотно зеленчуково ястие, което идва от страната на Айфеловата кула и има доста разновидности. То може да се вари, пече, задушава и в него могат да се комбинират най-различни зеленчуци. Изобщо, това е нещо като френския вариант на българския гювеч. Предлагаме ви да пробвате една от най-разпространените му форми - с лук, тиквички, патладжан и домати на фурна. Ето и рецептата!

 

Необходими продукти:

2 глави лук

3 бр. тиквички

2-3 бр. тънки патладжани

2 бр. домати

връзка магданоз

сол

100 г кашкавал

олио (зехтин)

 

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана и тиквичките на колелца. Оставете патладжана да престои около 20 минути, за да пусне горчивия си сок.

Нарежете лука на тънки полумесеци и ги наредете на дъното на предварително намазнена тава. Сложете и ред тиквички, така че да се застъпват.

На втория ред подредете по същия начин патладжаните, докато заемат цялата тава. Посолете на вкус и поръсете с нарязания на ситно магданоз.

Настържете доматите и ги изсипете равномерно върху тиквичките и патладжаните.

Ястието се пече във фурна на 180-200 С, докато сока, пуснат от зеленчуците, изври. Накрая поръсете с настърган кашкавал и оставете да се запече за около 5 минути.

* Ако желаете, можете да подредте и доматите на шайби, вместо да ги настъргвате. 

И това е! Да вие е вкусно! 


 

Коментари към "Мммм, Рататуи на фурна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg