Къде се крие тайната, която ще ни направи всемогъщи?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Всеки човек се стреми да израства в едно или друго отношение и всеки човек търси различни възможности, за да го постигне.

 

Но не всеки се сеща да потърси възможностите първо вътре в себе си...


"Отдавна, много отдавна, на Земята живеели само всемогъщите Богове. Те знаели как да постигнат всяка цел и затова се чувствали недостижими. Но веднъж, на Земята се появил Човекът и започнал да се развива толкова бързо, че Боговете започнали да се безпокоят: дали няма да стане всемогъщ като тях?


Затова решили да скрият тайната за всемогъщество там, където Човекът никога няма да я открие. Първо я отнесли на един висок планински връх. Но Човекът бил любопитен и продължавал бързо да се учи. Тогава я преместили на дъното на океана. Но Човекът отново им доказал, че е способен да открие всичко, което поиска.


Тогава, най-малкият бог предложил да скрият тайната на всемогъществото там, където Човекът никога няма да я потърси – вътре в самия него. И се оказал прав – оттогава мнозина търсят този секрет, но и така не успяват да го открият, макар да е достатъчно просто да се вгледат в себе си."

 

Вижте още: 

Как да решаваме проблемите си?

 

Притча за щастието


 

Коментари към "Къде се крие тайната, която ще ни направи всемогъщи? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg