Когато думите не стигат, за да се опише една човешка трагедия (снимки)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Снимките, които ще видите, ще ви покажат какво е щастие. Но през една малко по-различна перспектива. Една по-мрачна перспектива...

 

Защото понякога имаме нужда от един шамар, за да разберем колко щастливи сме всъщност. Понякога имаме нужда от нещо, което да ни разтърси, за да осъзнаем как нямаме време за губене в самосъжаление и оплакване.

 

Всяка минута, всеки миг трябва да се изживяват с благодарност за това, което имаме. Защото в противен случай съдбата може да ни научи да бъдем щастливи по трудния начин...

 

Потопете се в емоцията на тези снимки, събрала в себе си трогателни човешки съдби! Но ви предупреждаваме – те не са за хора със слаби сърца. Със сигурност няма да ви оставят безразлични, защото са едни от най-въздействащите фотоси, които могат да се видят изобщо...

 

 

Тази снимка е наречена „Целувката на живота“. Тя е запечатала смелата постъпка на строителен работник, който прави дишане уста в уста на свой колега. Благодарение на намесата му пострадалият живее още цели 35 години.

 

Германски военнопленници, които са заставени да гледат рапорт от концлагерите. Дори само гледката е непоносима за повечето от тях.

 

 

Разтърсващата картина на това как окървавен войник държи ръката на своя умиращ приятел.

 

Това дете свири на погребението на своя учител. Именно той му е помогнал да се спаси от бедността и насилието с помощта на музиката.

 

 

Този сърдечен хирург е прекарал 23 часа пред операционната маса, за да извърши трансплантация на сърце. Спящият човек в ъгъла е неговият асистент.

 

Тези лекари се прекланят пред 8-годишно дете, което умира след тежка травма на главата, но преди това дарява своите органи. Неговата жертва спасява 4 човешки живота.

 

Дете със своя баща, който е алкохолик.

 

Руски войник, точно преди да започне битката при Курск.

 

Трогателната снимка, наречена „Последната прегръдка“, направена след разрушителните земетресения в Бангладеш.

 

Гробовете на католичка и протестант. Те са били семейство, но им е било забранено да бъдат погребани заедно. 

 

Вижте още: 

Спиращи дъха кадри от втората световна война

Най-трогателните снимки, които сте виждали
 


 

Коментари към "Когато думите не стигат, за да се опише една човешка трагедия (снимки)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg