Кейк с грозде и бяло вино

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Е, няма как – неделя е ден за глезене и най-много върви с един вкусен сладкиш! А предложението ни днес не е за изпускане - кейк с грозде, бяло вино и карамелена коричка! Уникално вкусен е! Пробвайте го...

Необходими продукти:
1 и 2/3 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1/4 ч. л. сол
3/4 ч. ч. захар
6 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
2 големи яйца
настъргана кора от 1 лимон
1 ч. л. течен екстракт ванилия
1 ч. ч. бяло вино (За предпочитане Мискет)
2 ч. ч. зърна от червено или черно грозде

За топинга:
2 с. л. разтопено масло
2 с. л. захар

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта.

Разбийте маслото със зехтина и прибавете захарта. Продължете да разбивате докато добре се омеси всичко. Прибавете едно по едно яйцата, докато се усвоят добре от сместа. Прибавете настърганата лимонова кора и ванилията. Прибавете на три пъти брашното и виното, като ги редувате, така че да започнете и свършите с брашното. Бъркайте след всяко прибавяне, но само докато се получи еднородна смес.

Изсипете тестото в застлана с хартия и намаслена кръгла форма за торта с откопчаващи се стени, с диаметър 25см. Наредете отгоре зърната грозде и сложете тавичката в предварително загрята до 205 С фурна.

След 25 минути печене, когато отгоре вече е запечен, отворете фурната, полейте внимателно с разтопеното масло и поръсете с двете лъжици захар целия кейк.

Затворете фурната и печете още 20 минути или докато забодена в центъра на кейка клечка за зъби, излезе чиста. Извадете от фурната, оставете за около 20 минути кейка във формата, след това минете с нож по края на кейка и откопчайте страниците на формата.

Пренесете кейка с грозде и вино в чиния като внимателно издърпате хартията отдолу. Охладете напълно, нарежете на парчета и сервирайте.
 


 

Коментари към "Кейк с грозде и бяло вино ":
Най-четени
Какво е когнитивна поведенческа терапия? Какво е когнитивна...

3 Предимства на КТП, които...

19:29 | 07-24-18| Виж цялата статия
 
Полезно или вредно е маслото: разгорещеният дебат продължава Полезно или вредно е...

Споровете дали маслотое...

19:52 | 10-31-18| масло месо...
 
Бариера ли е наднорменото тегло за посещение във фитнеса Бариера ли е...

Има ли място във фитнеса за...

13:36 | 11-12-18| фитнес...
 
Дисекция и секреция на женското тяло... Дисекция и секреция...

Изложба на "Оda Jaune" ...Или...

19:17 | 11-27-18| Виж цялата статия
 
Ползите от Алое Вера Ползите от Алое Вера

Открийте какво това растение...

18:34 | 11-29-18| Виж цялата статия
 
Саджит Аден – алхимикът на позитивната промяна Саджит Аден –...

Рефлексологът говори в...

13:24 | 01-09-19| Саджит Аден...
 
Какво трябва да знаете за „сезона на затъмненията” това лято Какво трябва да...

Най важното за лунното...

19:40 | 07-26-18| Виж цялата статия
 
Саджит Аден – алхимикът на позитивната промяна Саджит Аден –...

Рефлексологът говори в...

13:24 | 01-09-19| Саджит Аден...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg