Как ще се подобри животът ви, ако се отървете от токсичните хора в него

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Правили сте си поне веднъж детокс на тялото, нали? Той изчиства тялото от токсините, кара ви да се чувствате по-леки, по-щастливи и здрави.

Помислете само – ако детоксът е необходим за тялото ни, нямаме ли нужда и от детокс на душата? Веднага се запитахте как, нали? Всъщност истински детокс за душата си може да си направим, като се отървем от токсичните хора в живота ни.

Някои "приятели", които задържаме в живота си, често ни действат като отрова или излишни мазнини, но ни отнема много повече време да се "пречистим" от тях.

Тези "приятели" ни причиняват повече драма от всички останали взети заедно и са точно тези, които съсипват събиранията ни. Изцеждат емоциите и енергията ни и ни въвличат в повече проблеми, отколкото да ни помагат.

Всички ние имаме един или няколко такива хора, които по-скоро съсипват живота ни.  Но по някакви причини все още ги държим около себе си.

Не е никак лесно да вземеш решение да изхвърлиш от живота си някого, но животът ви ще се промени, ако го направите. Ще се промени за по-добро.

Увереността

Токсичните хора най-често са изключително неуверени. Когато сте около тях, е лесно да намразите тялото си или да се озлобите срещу другите хора и техните постижения. Когато имате близки отношения с подобен начин на мислене, лесно е да се подхлъзнете и да измените собствения си светоглед. Но отдалечите ли се от този манталитет, ще видите как самоувереността ви се възстановява и успехите идват един след друг.

Целите

Несигурността поражда озлобление. Неуверените хора прекарват твърде много време, мислейки за другите хора. Забавляват се на техен гръб, обсъждайки как са облечени, как изглеждат. Но това не е достойно и е само и единствено признак на неувереността. Когато елиминирате тези мисли, отваряте място за по-големи идеи и концепции. След като се отървете от негативните си приятели, целите ви и тяхната реализация ще станат основна тема за разговори. Колкото повече време прекарвате фокусирани върху целите си, толкова по-лесни ще бъдат те за постигане.

Здравето

Среднощните телефонни разговори, ранното излизане, скандалите, алкохола, пасивно-агресивните съобщения – всичко това върви ръка за ръка с токсичните хора.

В крайна сметка се оказва, че хабите повече енергия за техния живот, отколкото за своя собствен. И в резултат не полагате усилия и не влагате достатъчно енергия и емоции в това, което вие искате. Когато се отървете от токсичността, тялото и умът ви ще се фокусират върху това, което е добро за вас.

Комуникацията

Хората, които искат да решат проблеми, казват всичко очи в очи. Хората, които искат да създадат драма, правят всичко друго, но не и това. Токсичните хора искат да контролират всичко, но с подмолни игри.

Това означава, че ще направят всичко възможно, за да ви накарат да се чувствате неудобно и да молите за тяхната прошка. Когато спрете да се поддавате на техните манипулативни техники, животът ви ще стане по-прост и лишен от драми.

Репутацията

Когато излизате с токсични хора, автоматично ще ви смятат за такива. Хората, които не ви познават, ще ви съдят на базата на предишни случки, за които са чули, и ще ви бъде трудно да им покажете истинското си Аз. По този начин може да изгубите много възможности за нови полезни познанства.

Има едно твърдение, че в крайна сметка всеки един от нас е сбор от петимата души, с които комуникира най-често.  В крайна сметка, вие избирате кой искате да бъдете и кого искате в обкръжението си.


 

Коментари към "Как ще се подобри животът ви, ако се отървете от токсичните хора в него":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg