Как се живее щастливо? (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Когато се изправиш пред толкова много истини, оставаш без думи. Просто им позволяваш да те погълнат и да потопят в теб...

 

Направете го с втората част на цитатите от „Работата, за която сме родени“ на Ник Уилямс, които подбрахме специално за вас. За да вдъхновим и вас, а и нас самите...

 

"Интимност произлиза от латинския термин "in terme", което означава без страх."

 

"Най-лесният начин да разберем в какво сме превърнали тъмната си страна е, като се вгледаме в това, което не можем да понасяме в другите. Кои качества ви дразнят най-много? Кое е качеството, което ясно разпознавате в другите и отричате, че притежавате."

 

"Като прекараме известно време с добър учител, си тръгваме с мисълта колко велик и свят е той. А когато прекараме известно време с наистина велик учител, си тръгваме с убеждението колко свети и прекрасни сме самите ние и всички хора. Великите учители просто ни напомнят онова, което сме забравили."

 

"Истинското служене означава да получаваме и да приемаме дарбите от духа си и да сме готови да получаваме повече, за да можем да споделяме и да даваме повече. Даването и получаването са едно и също нещо и всички познаваме чувството на удовлетвореност, когато сме дали най-доброто от себе си."

 

"Служенето не е проява на лукс, когато вече сме успели, а пътят към истинския успех."

 

"През живота си сме давали по-скоро условно, с идеята да контролираме или да получим нещо в замяна. Номерът е да се научим да го правим, без да имаме очаквания. Защото, ако очакваме да получим нещо обратно, означава, че сме привързани към резултата, с което блокираме безпрепятствения поток на даването и получаването. Парадоксът е, че когато не очакваме нищо в замяна, получаваме много, защото, когато не се нуждаем от нищо, не сме обвързани и с резултатите."

 

"Осъзнавам, че не мога да бъда наранен, когато давам, освен ако не се опитвам да получа нещо в замяна. Така постеппно стигам до етапа, в който давам просто заради радостта от даването и се опитвам да имам все по-малка нужда от одобрение и похвала."

 

"Играем роля, за да докажем колко сме ценни, което всъщност прикрива дълбокото ни вярване, че не сме достатъчно ценни. Затова даваме, за да получим. Обикновено играем роли, защото изпитваме чувство за малоценност или за превъзходство."

 

„Обикновено възприемаме даването като някакво действие или нещо материално. Някои от най-ценните неща, които можем да дадем обаче, са времето, вниманието или присъствието си."

 

"Може да ни се струва, че действията ни са като капка в морето, но и самото море е съставено от милиони капки, както и любовта се състои от милионите добри дела, които ние всички можем да правим. Любовта е експоненциална. Дарбите ни се умножават и разпространяват като вълнички в морето."

 

"Изразходваме толкова много време и енергия в опити да избегнем това, от което ни е страх, а когато се изправим срещу него, му се наслаждаваме и разбираме, че години наред сме се лишавали от радостта и удоволствието на това преживяване."

 

"Една поговорка гласи, че единственият начин да бъдем в безопасност е никога да не изпитваме сигурност."

 

"Единственото по-лошо нещо от това да изпитваме чувства, е да не ги изпитваме, да ги потискаме или отричаме."

 

"В сърцевината на всеки проблем битува вярването, че той ще ни даде нещо, което можем да загубим, ако се освободим от проблема, така че в основата му е страхът от загубата."

 

"Обикновено промяната се случва в резултат на една от двете мотивации: вдъхновение или отчаяние."

 

"Най-важното е да не забравяме да се наслаждаваме на всеки етап от пътя, по който вървим, във всеки един миг, и да усещаме "уханието на розите".

 

Несигурността е огромен дар от живота. Ако постоянно изпитвахме сигурност, щяхме да бъдем лишени от радостта на новите открития и нямаше да гледаме с интерес в бъдещето, защото щяхме да знаем пред какво сме изправени."

 

"Един от начините, по които наистина можем да си помогнем да се променим, е като позволим на съзнанието си да си почине."

 

"Когато правите това, което винаги сме правили, получаваме това, което винаги сме получавали."

 

„Успехът не e нещо, което постигаме, той е това, което сме."

 

Вижте първа част ТУК
 


 

Коментари към "Как се живее щастливо? (част 2)":
Най-четени
 5 начина да предотвратите размазания грим през летните месеци 5 начина да...

Вижте кои са те!

16:40 | 05-24-19| предотврат...
 
 8 неща, с които никога не трябва да се примирявате в една връзка 8 неща, с които...

За да сте по-щастливи!

15:34 | 06-03-19| осем 8 неща
 
 Как да дезинфекцирате четките си за грим бързо и лесно? Как да...

Научете повече!

11:21 | 05-27-19| четки грим...
 
8 неща, които трябва да знаете преди да започнете кето диета 8 неща, които трябва...

За да сте по-здрави!

16:15 | 06-04-19| осем неща...
 
 Полезните свойства на камелиевото масло Полезните свойства...

Вижте кои са те!

11:22 | 06-07-19| камелиево...
 
 10 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си 10 неща, които никога...

За да имате по-здравословна и...

13:50 | 06-07-19| 10 десет неща
 
Изложба In Vino Veritas Изложба In Vino Veritas

Изложба на художествено...

18:44 | 11-12-19| Виж цялата статия
 
Още 10 мощни сутрешни мантри, които ще променят живота ви, Част 2 Още 10 мощни сутрешни...

Трябва сами да си даваме вяра...

13:29 | 11-20-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg