Как да изберем най-подходящия за кожата парфюм

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ароматните изкушения са сред фаворитите ни в beauty колекцията.

Много често обаче купуваме парфюм, впръскваме го и само след час сме ужасно разочаровани от него. Защото при покупката пропускаме важния момент, че всеки аромат "стои" индивидуално на всяка кожа. Тези трикове помагат да изберем най-подходящия парфюм.

1. Смята се, че обонянието е най-остро сутрин, а вечер способността да възприемаме миризми е притъпена. Това обаче не е така. Рецепторите работят еднакво през целия ден. Просто веднага след събуждане, след обонятелната "тишина" на нощта, миризмите сутрин се възприемат по-ярко чисто психологически. Така че, купете си парфюма по всяко време на деня.


2. Възрастта обаче може да изиграе с обонянието лоша шега. Въпреки това, постоянното натоварване на всички сетива ще им помогне да се запазят в добро състояние до дълбока старост. Що се отнася до обонянието, то може да се стимулира с нови аромати.


3. Не си избирайте парфюм непосредствено след простуда или грип. Тези заболявания могат за дълго да намалят способността за възприемане на аромати.


4. Горещината рязко повишава възможностите на обоняние и усилва аромата на любимия ви парфюм. В горещо време е добре да изберете леки и свежи аромати.


5. При една покупка на парфюм е добре да помиришете само три аромата. Ако продължите да пробвате, просто няма да усетите останалите или ще ви миришат различно. Започнете с по-леки аромати.


6. Не взимайте решение за покупка, докато не минат 10 минути, откакто сте нанесли парфюма на кожата. За това време се изпарява спирта, който първоначално може да ви заблуди и парфюма взаимодейства с феромоните.


7. Не си купувайте парфюм, само защото ви е харесал как мирише върху нечия кожа. Парфюмите никога не са еднакви на различните хора, а причината е в химическите процеси, които правят парфюма особен, уникален и подходящ само за вас.


8. Как да нанесете аромата? Специалистите препоръчват да не се ограничавате само с класическите начини, а да експериментирате. Провереният с времето, разбира се, е да нанесете на точките на пулса.


9. На флаконите са аромати обикновено пише Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette. Каква е разликата? В съотношението на концентрацията на ароматни масла и спиртност и съответно в дълготрайността и интензивността на аромата. С най-високо съдържание на ароматни масла — от 20 до 30% — са парфюмите. След това следва парфюмната вода — от 15 до 25%, а след нея тоалетната вода — от 10 до 20%. Именно затова и цената зависи от това под каква форма е ароматът.

 

Вижте още:

Гореща тенденция: наслагване на аромати

6 хитрости за разкрасяване, които трябва да знаем


 

Коментари към "Как да изберем най-подходящия за кожата парфюм":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg