И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Чували ли сте за „Книга на промените”? Това е древна китайска книга към която вече 3000 години хората се обръщат, за да разберат какво ги чака в бъдещето. Тази книга ще ви помогне да вземете правилното решение, да намерите изход от жизнена ситуация. Съветвайки се с нея, вие ще получите отговор на всеки въпрос. Наричат я едно от най-великите и най-загадъчни творения на човека.Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот. Съветвайки се с нея, можем да разберем причините за създалата се ситуация, да видим пътя за изход от нея. Тя е огледало, което показва работата на скритите сили, движещи промените. Огледало, отразяващо това, което става във вашето подсъзнание.

Книгата се състои от 64 хексаграми – символи, съставени от шест хоризонтални черти. Чертата може да бъде непрекъсната (което съответства на мъжкото начало Ян) или прекъсната (което съответства на женското начало Ин).

Тези 64 комбинации разкриват цялото многообразие от жизнени ситуации и варианти на тяхното развитие. Смята се, че в тези символи и знаци е скрита тайната на вселената.

ТЕХНИКА НА ГАДАЕНЕ
1.Мислено формулирайте въпроса, който в дадения момент ви вълнува най-много.
2.Хвърлете три монети. Направете това шест последователни пъти, за да получите шест черти и да съставите хексаграмата.
3.Ако две или три монети легнат с ези нагоре – прекарайте върху хартията непрекъсната линия. Ако две или три монети паднат с тура нагоре – нарисувайте прекъсната. („тура“ се нарича страна на монетата, на която има изобразен герб или образ, както някога е стояла турата на султана върху османските монети. Другата страна на монетата се казва „ези“.)
4.Чертите се разполагат една над друга от долу на горе.
5.След като съставите хексаграмата, намерете нейния номер в таблицата. За тази цел разделете хексаграмата на две половинки и намерете горната й част (горните три черти) сред триграмите, разположени по хоризонтала, а долната – сред триграмите, разположени по вертикала. Там, където се пресичат, е
номерът на падналата ви се хексаграма.

НЯКОЛКО ПРАВИЛА
1.Не задавайте на „Книга на промените” един и същи въпрос повторно, дори да не сте удовлетворени от отговора и той да ви се струва прекалено мрачен.
2.По време на един сеанс се постарайте да задавате само един въпрос.
3.Ако ви се падне хексаграма с номер 3, 29, 39 или 47 – не се разстройвайте, а обърнете
внимание на съдържащите се в текста препоръки.
4.Не се обръщайте към книгата, ако замисленото от вас може да навреди на околните. И-Дзин не е съветник за лоши дела. 

1 Вие се намирате на върха на една планина и нямате възможност да се отпуснете, така че бъдете бдителни и разсъдителни, докато се намирате горе. Не по-късно от шест месеца очаквайте големи промени. Но съдбата е благосклонна към вас. В момента в личния ви живот цари известен хаос. Ако желанието ви е разумно и реалистично, то със сигурност ще се изпълни. Някой обаче ви пречи, ви отлично знаете кой, затова бъдете решителни и непреклонни, защото само това ще ви донесе успех. Ще издържите и това изпитание.

2 Трудете се, не се отказвайте и не унивайте, и след два месеца вашите усилия ще е увенчаят с голям успех. Вие сте културен и жаден за знания човек, с любов се отнасяте дори към най-малките плодове на своя труд, затова не давайте воля на користолюбието, не мислете толкова много за материалната изгода. Не и точно сега. Съвсем скоро ще се появи човек, изпитващ силен интерес към вас. Относно желанието – то ще се изпълни, но не и ако го чакате наготово и не веднага.

3 За съжаление това е една от най-злощастните комбинации. Навлезли сте в период, в който с каквото и да се заемете, нищо не ви върви. Но не унивайте, знаете, че след всяко лошо време изгрява слънце, затова просто бъдете търпеливи и чакайте. Заемете се с обмисляне на бъдещите си планове. Вслушайте се в съветите на близка жена.

4 Всичко наоколо виждате като през пелена, но тя скоро ще падне, светът отново ще придобие за вас яснота. Тъй като в настоящия проблем нервите ви са силни разклатени, не взимайте прибързани решения. Ако искате да постигнете успех, не пренебрегвайте съветите на началството, замислете се над тях. Нови планове, нови перспективи вече възникват, но нова любов няма наблизо. Скоро всичко ще се промени. Не унивайте. Концентрирайте волята си върху изпълнението на едно единствено желание.

5 Изчаквайте и събирайте сили, много скоро те ще ви потрябват. Прекалено прибързаните действия сега могат да причинят само вреда. Потърпете още малко – около два месеца, докато не се появи даден човек, който ще ви помогне с това, което ви е необходимо. Ако път вие решително и енергично се заемете с планирането на по-нататъшни действия, то помощта и подкрепата ще дойдат още по-бързо. Вашето материално положение внезапно ще се подобри. Възможно е да усетите влечение към по-възрастен човек. Но бъдете внимателни!

6 Усещате дисхармония. Напоследък сте и доста сприхави. Трябва обаче да бъдете по-търпеливи, ако ви предизвикват – не реагирайте. Постарайте се да обуздаете своите пориви и изисквания. Нека всичко върви по своя ред. Тогава ще настъпи мир и покой и вие отново ще се убедите, че жизнените проблеми могат не само да огорчават, но и на много да научат.

7 Тази хексаграма символизира съзнателното уединение. Сегашното ви състояние наподобява състоянието на генерал, който решава кога е най-добре да започне настъпление. Бъдете внимателни, избирайте си за съюзници хора с добри намерения. Макар успехът да ви съпътства в дадения момент, не забравяйте предпазливите мерки.Ще получите неочаквано известие или ще ви посети неочакван гост.Настоящият момент за вас е изпълнен с романтика.

8 Най-лошото време вече е минало, но някои трудности още останат. Участвайте в общи дела, успехът ви очаква, когато си партнирате с околните. Бъдете последователни и отговорни, не пренебрегвайте задълженията си. Обичащите се имат също толкова нужда от взаимно уважение и разбиране, колкото и учителят и ученикът.

9 Късметът, успехът не са монго характерни за сегашното ви положение. Но помнете – най-тъмно е преди изгрев. И макар обстановката да не ви е ясна и вие да не я владеете, не се тревожете – това е преходно състояние. Хората са свикнали да ви смятат за човек, при когото „парите сами отиват в ръцете му”. Бъдете много предпазливи, не се карайте за дреболии с приятели и с познати. Не прекалявайте с работата, за да не се преуморите. След три месеца парите действително ще потекат към вас. Събитията, които ще променят живота ви към по-добро, наближават.

10 В настоящия момент поведението ви трябва да е подчертано вежливо, дружелюбно и сдържано. Вглъбете се в себе си и старателно обмислете своето положение. По някакъв начин изкажете уважението си към близките и към по-висше стоящите. Сега това ще ви бъде от полза. Ще се случи неочаквано събитие, което ще ви достави голяма радост. Времето е неподходящо за флирт.

11 Сега, когато щастието е благосклонно към вас и се предвижвате напред в кариерата си, помислете за приятелите си. Не бъдете лекомислени. Ако искате късметът и успехът да ви съпътстват колкото се може по-дълго, постарайте се да ги подкрепяте с активни действия в други области. В настоящия момент сте склонни да пръскате пари. Сдържайте се, ограничете се в рамките на своите финансови възможности. Вашето желание ще се изпълни, но не се опитвайте изкуствено да ускорите осъществяването.

12 Много неща са ви неясни. Към вас се стремят недостойни хора. Обкръжението не ви разбира. Без да имате достатъчно за това основания, се карате с един от приятелите си. Бъдете бдителни и предвидливи, не започвайте важни начинания. Вслушвайте се в съвети, но решенията взимайте по собствено усмотрение. Положението скоро ще се промени. Желанията ви ще се изпълнят, но не напълно и не веднага.

13 Където и да отидете, ще попаднете в добро общество. Можете смело да встъпвате в борба, следвайки високи цели. Ще ви подкрепи човек, на когото не сте разчитали. Много скоро работите би ще започнат да се оправят. Вие сте леко неуверени и неспокойни. Независимо от това желанието ви ще се изпълни, и то толкова пълни, доколкото сериозно се отнесете към предлаганата ви от по-възрастните помощ.

14 Слънцето свети ярко. Това означава, че се чувствате особено свободни. Концентрирайте волята си върху изпълнението на тези желания, чието осъществяване е необходимо за вашите начинания. Макар даденият период да е благоприятен за вас, старайте се да не се претоварвате с работа, постоянно дръжте в полезрението си главната цел. Не прахосвайте пари.

15 До самата земя се е наклонил клонът на дървото под тежестта на снега, но скоро той пак ще се изправи и ще заеме старото си положение. В дадения момента вашите обстоятелства само умерено благополучни. Ако сега се държите достатъчно уверено и сдържано, ще овладеете положението. По редица причини, включително и финансови, усещате известно смущение. Не се тревожете, скоро всичко ще се промени към по-добро. Ако не отхвърлите помощта на другите, желанието ви ще се изпълни. В бъдеще финансовите ви дела ще се оправят, но не очаквайте чудеса.

16 Вашето Слънце всеки момент ще изгрее, успехът приближава, достатъчно дълго сте го чакали. Времето е благоприятно за всякакъв род развлечения, главното е – не се увличайте прекалено.Бъдете готови за успеха, който скоро ще последва. Щастието ще ви съпътства в осъществяването на нови замисли.

17 Бъдете верни на своите принципи, даже в случай, че целите ви се променят. Задоволявайте се сега с малки победи и успехи. Те задължително ще повлекат след себе си и по-големи, плувайте по течението, а не срещу него, тогава всичко ще си дойде на мястото. Желанието ви ще се изпълни, но ще повлече след себе си достатъчно големи неприятности. Бъдете готови за сериозни промени в живота.

18 Ще станете участник в редица промени в личния живот на други хора. Старателно оценявайте събитията. Следва да владеете положението и това ще стане от само себе си благодарение на вашето състояние. Взаимоотношенията ви с околните не са наред, заради това възникват проблеми, които могат да попречат на изпълнението на желанията ви. Много неща в отношенията трябва да се изяснят.

19 С каквото и да се заемете сега, ви очаква успех. Колкото по-големи резултати постигнете, толкова по-успешно ще се стичат обстоятелствата. Наближава период, през който са възможни големи успехи едновременно във всички дела и области на дейност. Решително достигайте набелязаните цели, но при това бъдете предпазливи, за да не обидите и разсърдите приятелите, да не предизвикате завист у околните. Един от вашите близки познати в скоро време ще ви накара да промените отношението си към него.

20 Бъдете готови за неприятна изненада. Постарайте се да осмислите положението на нещата, да ги видите такива, каквито са в действителност. Сега трябва да сте особено внимателни; не позволявайте на нищо важно да се изплъзва извън пределите на вашето влияние. Старателно обмисляйте всички действия и тогава ще получите помощ оттам, откъдето най-малко очаквате. Желанията ще се изпълнят, но не толкова бързо, колкото ви се иска.

Останалите отговори вижте тук:

От 21 до 40

От 41 до 64

Превод: Драгомир Денев


 

Коментари към "И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg