И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни (Част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Чували ли сте за „Книга на промените”? Това е древна китайска книга към която вече 3000 години хората се обръщат, за да разберат какво ги чака в бъдещето. Тази книга ще ви помогне да вземете правилното решение, да намерите изход от жизнена ситуация. Съветвайки се с нея, вие ще получите отговор на всеки въпрос. Наричат я едно от най-великите и най-загадъчни творения на човека.Тази книга е ключ към разгадаването на промените в нашия живот. Съветвайки се с нея, можем да разберем причините за създалата се ситуация, да видим пътя за изход от нея. Тя е огледало, което показва работата на скритите сили, движещи промените. Огледало, отразяващо това, което става във вашето подсъзнание.

Книгата се състои от 64 хексаграми – символи, съставени от шест хоризонтални черти. Чертата може да бъде непрекъсната (което съответства на мъжкото начало Ян) или прекъсната (което съответства на женското начало Ин).

Тези 64 комбинации разкриват цялото многообразие от жизнени ситуации и варианти на тяхното развитие. Смята се, че в тези символи и знаци е скрита тайната на вселената.

ТЕХНИКА НА ГАДАЕНЕ
1.Мислено формулирайте въпроса, който в дадения момент ви вълнува най-много.
2.Хвърлете три монети. Направете това шест последователни пъти, за да получите шест черти и да съставите хексаграмата.
3.Ако две или три монети легнат с ези нагоре – прекарайте върху хартията непрекъсната линия. Ако две или три монети паднат с тура нагоре – нарисувайте прекъсната. („тура“ се нарича страна на монетата, на която има изобразен герб или образ, както някога е стояла турата на султана върху османските монети. Другата страна на монетата се казва „ези“.)
4.Чертите се разполагат една над друга от долу на горе.
5. След като съставите хексаграмата, намерете нейния номер в таблицата. За тази цел разделете хексаграмата на две половинки и намерете горната й част сред триграмите, разположени по хоризонтала, а долната – сред триграмите, разположени по вертикала. Там, където се пресичат, е номерът на падналата ви се хексаграма.

21 Нещо ви мъчи, чувствате се не особено щастливи. Ако постоянно мислите за това, как е могло такова нещо да се случи, това няма да ви помогне. Очевидно в нещо сте допуснали грешка. Съберете кураж и извлечете необходимия урок от случилото се. Опитайте се да започнете ново начинание и обстоятелствата ще се подобрят. Добросъвестната работа ще ви доведе до много голям успех. Бъдете разсъдливи и чакайте спокойно. Много скоро всичко ще се оправи.

22 Дадената хексаграма означава, че вие криете истинското си лице. Затворили сте се в себе си и имате усещането, че хората около вас също се държат не съвсем искрено. В любовните дела сега имате известни усложнения. Желанието ще се изпълни с известно забавяне. Приемете живота такъв, какъвто е, извличайте своите уроци.

23 В най-близко бъдеще ви очакват големи промени. Затова обаче не се заемайте с необмислени и прекалено рисковани начинания, не бива да изпадате в глупаво положение точно сега. Не се плашете, ако в дадения момент се окаже, че не можете да разчитате на помощта на приятелите. Бъдете предпазливи в общуването си с лицемерни представители на противоположния пол.

24 Струва ви се, че съвсем сте се заплели и това ви кара силно да нервничите. Обаче препятствията не са толкова съществени. Ще се справите с тях много скоро, ако работите усърдно и добросъвестно. Един съвсем определен срок – седем дни или седем седмици, а може и седем месеца – ще придобие за вас голямо значение. По всяка вероятност и вие самите усещате, че стоите на прага на сериозни промени в съдбата си. Това наистина е така. Още малко – и всичко ще се оправи, вие ще се устремите по нов път.

25 В дадения период във вашата съдба господства единство на яснотата. То обезателно ще ви донесе полза, ако претворявате в живот достойните замисли с достойни средства. Времето за висока активност още не е настъпило. Щастието скоро ще ви се усмихне, но само в случай, че можете търпеливо да чакате. Понякога сте прекалено угрижени от любовни дела, но не се притеснявайте. Всички ваши желания ще се изпълнят в своя срок.

26 Не изразходвайте напразно сили, в живота ви е настъпила „пауза”. Очаквайте края й в пълна готовност, не разменяйте енергията си за дреболии, намерете й и по-приятно и полезно приложение.Желанията ще се изпълнят, но само в случай, че не си поставяте летвата твърде високо. Помощта ще дойде от тези, които са се сблъсквали с проблеми, подобни на вашите. Не се опитвайте да успокоите хода на събитията, резултатът може да се окаже обратен.

27 Вие прекалено много говорите и много малко правите. Недейте да сплетничите по адрес на другите, така вредите не само на тях, но и на себе си. Желанието ви ще се изпълни, но малко по-различни, отколкото бихте искали. Спрете да се оплаквате от съдбата си и бъдете готови за скорошни промени в живота ви.

28 Вие се усещате много щастливи. Желателно е да се вземете в ръце, тъй като вашият темперамент, ако му дадете воля, може да навреди на другите, както и на вас самите. Не бъдете прекалено самоуверени. Съжденията ви в настоящия момент не са много верни. Не се опитвайте да постигнете успехи със сила. Внимавайте да не обидите другите със своята избухливост. Сдръжте се и поразмислете върху състоянието на нещата. Времето ще промени всичко. Желанието ви не може да се изпълни бързо.

29 Уви, това е една от четирите най-лоши комбинации. В настоящия момент в живота ви са характерни пораженията. Единственото, което можете да направите, е да съкратите до възможния минимум количеството удари на съдбата. Съберете търпение и чакайте, докато богинята на щастието отново ви удостои със своя поглед. Време имате много. След два, най-много след пет месеца положението ви ще почне да се мени към по-добро.Това е период, в който анализът и трезвата оценка на положението са много по-важни от отчаяната борба със съдбата.

30 Отвън всичко изглежда превъзходно, но всъщност не е точно така. Вие сте в плен на илюзиите, да не кажем – на съзнателното самозалъгване. Вслушайте се в съветите на приятел. Съдбата в дадения момент е благосклонна към вас. Обаче, ако изцяло се доверите на съдбата, това може да ви доведе в заблуждение и да нанесе на делата ви сериозна вреда. Желанието ви ще се изпълни благодарение на намесата на човек, който ви е много близък, дори и да не се срещате толкова често.

31 Душевното състояние, в което се намирате, е съпътствано от късмет и успех. Настроени сте на добра вълна, наближават няколко неочаквани и много изходни за вас събития. Почти всяка ваша крачка ще ви нови успех. Реалните резултати ще надхвърлят дори най-смелите ви очаквания, ще внесе в душата ви небивал покой. Единственият негативен фактор: след всички силни вълнения възниква необходимост за кратко да се оттеглите и да си починете.

32 Вие се разкъсвате на части, опитвайки се да се движите в две посоки едновременно. Ако запазите самообладание, всичко ще завърши с полза за вас. Не би било излишно сега да оцените своето вътрешно състояние, да се опитате да приведете в ред бъдещите си планове и намерения. Не се стремете към промяна на всяка цена. Желанието ви ще се изпълни, ако бъдете търпеливи.

33 Вие може само да спечелите, ако се сдържате в дадения момент. Настойчивостта сега няма да ви донесе полза. Заемете се с построяването на бъдещи планове, но тяхното осъществяване отложете до края на сегашния период на неопределеност.

34 Вие се стремите да излезете на преден план прекалено активно, по-силно, отколкото наистина ви е необходимо, в дадения момент. Готови сте да вървите по главите и да тъпчете всеки, който застане на пътя ви. В честолюбието няма нищо лошо, но то непременно трябва да се съпровожда с тактичност в отношенията с хората. Желанието ви ще се изпълни, ако се държите малко по-скромно. Постарайте се да намерите златната среда в отношенията с околните.

35 Успехът наближава. Очакват ви уважение и признание. В бъдеще всичко ще бъде още по-добре. Неочаквано ще се срещнете с човек, който не сте виждали от много отдавна. Постарайте се да не харчите много. Доверете се на щастливата си звезда и смело вървете напред. При това не се огорчавайте. Желанието ви ще се изпълни с известно забавяне.

36 В настоящето успехът ще ви съпътства, но не бъдете прекалено самоуверени. Ситуацията може скоро да се промени. Действайте обмислено и предвидливо, но не се увличайте в любовни авантюри. От страни правите впечатление на галеното дете на съдбата и затова някои хора от вашето обкръжение превратно тълкуват постъпките ви. Не се тревожете. В най-скоро време всичко ще си дойде на мястото. Вашите желания няма да се изпълнят сега.

37 Вашето място е там, където ви зове сърцето. Там ви чака и благополучието. Възможно е да си мислите, че на друго място тревата е по-зелена, но повярвайте, ако сега напуснете своя край, то много скоро ще се убедите, че сте извършили грешка. Наслаждавайте се на живота , на общуването с приятели, на покоя у дома. Надеждите ще се изпълнят с чужда помощ.

38 Тази хексаграма означава, че даденият период от вашия живот е лишен от хармония. Струва ви се, че всички наоколо се заяждат, че са настроени злонамерено. Даже най-незначителните дреболии ви изкарват извън релси. Успокойте се, не се ядосвайте, положението скоро ще се оправи. Сега е трудно да си намерите съратници. Една жена ви действа неблагоприятно на нервите. Внимавайте какво говорите и не се заемайте с нищо ново, което не сте обмислили добре и което е плод да моментен порив.

39 Колкото повече усилия прилагате, толкова по-назад се оказвате изтласкани. Трудно е да се каже защо в дадения момент съдбата ви няма интерес към Фортуната. Напълно е възможно, някои ваши приятели да ви се притекат на помощ. Ще ви окажат подкрепа. Следете своите разходи:; в този недобър избор опасността да останете без средства е реална.

40 Вие сте преживели дълъг период на безпокойство и неприятности. Това време свърши, отново ви очаква успех. Но незабавно започвайте да действате, иначе ще изпуснете възможността да постигнете добър резултат. Започналият период е благоприятен за добри печалби. Ще се появят нови приятели. Едно ваше старо желание ще се изпълни. Новото – също, но малко по-късно. 

Останалите отговори може да видите тук:

От 1 до 20
От 41 до 64


 

Коментари към "И-ДЗИН: Най-точният китайски метод за гадаене разкрива каква е съдбата ни (Част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg