Италиански десерт Панна котата (Рanna cotta)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако си мислите, че италианските десерти са страшно трудни за приготвяне, значи никога не сте пробвали да си забъркате Панна котата (Рanna cotta). Божествено вкусен е и става изключително лесно. Пробвайте го, няма да съжалявате!

Необходими продукти:
400 г (20 %) готварска сметана
1/2 с. л. бързоразтворим желатин
3 с. л. кристална захар
1 пакет ванилова захар

Начин на приготвяне:
В средна купа желатинът се залива с 2-3 с. л. студена вода. Оставя се да набъбне 5 минути, след което купата се поставя в по-голяма купа, пълна с гореща вода. Желатинът се разбърква, докато се стопи.

Сметаната се размесва със ваниловата и кристалната захар. След това се загрява, докато захарта се разтвори добре.

Желатинът се изсипва в охладената сметана и се разбърква. Сместа се разлива по купички

Преди да се консумира десертът се се поставя в хладилник за една нощ или минимум 4-5 часа.

Да ви е сладко, приятели!


 

Коментари към "Италиански десерт Панна котата (Рanna cotta)":
Най-четени
Какво е сухото масло и как да го използваме? Какво е сухото масло...

Научете повече!

15:26 | 03-11-19| сухо масло...
 
7 причини да не се страхувате от яденето на въглехидрати 7 причини да не се...

Те са жизнено важна съставка...

11:12 | 03-13-19| Виж цялата статия
 
 Страничните ефекти на зеления чай, за които трябва да знаете Страничните ефекти...

Вижте кои са те!

17:26 | 03-19-19| странични...
 
Как да изберем правилната форма на веждите? Как да изберем...

Вижте как!

17:21 | 03-11-19| вежди...
 
Бебе с невероятна коса стана лице на Pantene Бебе с невероятна...

Бебето Чанко и неговата коса,...

13:47 | 02-01-19| чанко бебе...
 
 Колко често трябва да ексфолирате кожата си? Колко често трябва...

Вижте повече!

11:16 | 03-12-19| колко често...
 
 Кое е най-подходящото олио за вашата коса? Кое е...

Научете повече!

15:15 | 03-22-19| как...
 
Защо захарта е вредна и какви са алтернативите? Защо захарта е...

За по-добро здраве!

17:10 | 03-22-19| захар...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg