Изразявай емоциите си! За здраве

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Наричаме ги силни, твърди, принципни, контролиращи се… Възхищавали сме им се не веднъж за увереността и проявата на характер, но нека погледнем какво се случва отвътре! „Емоционално бедните“ хора, както и тези, които умеят да крият чувствата си, са два пъти по-застрашени от опасните болести – инфаркт и инсулт.

Твърдението е на група учени от САЩ, които посвещават няколко месеца, за да изследват как емоционалното поведение на хората е свързано със здравето им. Да таиш чувства е опасно! Води до сърдечно-съдови проблеми, както и проблеми с белите дробове. А най-силно са застрашени персоните, които не реагират на изненада. Оказва се, че именно те са с най-спотаени емоции.

Изглежда странно – истеричната лелка от шестия етаж е по-здрава от крупния бизнесмен, който управлява с твърда ръка. Но изследователите са категорични – намирайте начин да се разтоварвате емоционално, за да живеете по-дълго и в по-добро здраве. Разбира се, не е нужно да изливате гнева и негодуването си директно върху човека. Много добре действа, ако счупите чаша или чиния, например.

В любовта нещата не са по-различни. Споделяйте чувствата, не ги крийте. Според една теория именно това е причината жените да живеят по-дълго от мъжете. Те си казват, какво изпитват. За разлика от господата, които предпочитат да крият.

Ние ще си позволим да ви дадем още един съвет. Важно е да споделяте, но на първо място е важно как приемате ситуацията и какви емоции предизвиква във вас. Старайте се винаги да търсите положителните страни и поуките, дори в най-лошите моменти. Така ще бъдете много по-спокойни, а и амбицирани за бъдещето. И ще споделяте много чувства, но в по-голямата си част – приятни!

 

Вижте още:

Мъдрите цитати ни правят емоционално здрави

Емоциите жадуват свобода. Дайте им я!
 


 

Коментари към "Изразявай емоциите си! За здраве":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg