„Иди си, ела си“, не е признак на любов!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Много хора смятат, че двойките, които постоянно се събират и разделят, се обичат истински. Това твърдение обикновено се основава на схващането, че влюбените просто не издържат дълго един без друг и въпреки различията и проблемите си, пак искат да бъдат заедно. Само че, истината е, че това поведение съвсем не е съвременен вариант на Ромео и Жулиета!

 

Според Американско проучване, двойките, които действат на принципа "иди си, ела си", всъщност не трябва да бъдат заедно! 73% от тези връзки се разпадат преди брака като партньорите остават в ужасни взаимоотношения. Ако пък случайно стигнете до подпис, то рискът от развод още през първите няколко години е огромен.

 

Учените описват тези връзки като токсични взаимоотношения, гарнирани с много драма и зависимост! Ако двама души си принадлежат и се обичат истински, просто няма да се разделят толкова често. Освен това, постоянните раздели са явен знак, че партньорите не могат да се справят с проблемите си. Те не разчитат на ефективната комуникация, а на емоционалната страст, която в повечето случаи си създават изкуствено.

 

Още по-интересното обаче е това, че повечето хора преминават през поне една такава връзка! Важното в случая е да не залагате големи надежди на нея и възможно най-бързо да я прекратите. Тя крие опасност да си създадете грешни представи за взаимоотношенията между двама души и за любовта като цяло. И не на последно място – носи огромно количество стрес и негативни емоции за двамата. Което пък от своя страна може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

 

Така че, ако се намирате или пък попаднете в подобна връзка, трябва да позволите на разума да надделее! Не губете време и нерви за нещо, което рано или късно ще се разпадне, а последствията далеч няма да са приятни.


 

Коментари към "„Иди си, ела си“, не е признак на любов!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg