За да си щастлив, спри да правиш това (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Има неща, заради които не си струва да се тормозим. По-добре да им обърнем гръб, за да можем да се усмихнем на щастието!

 

Ето и втората част на материала, събрал едни от най-честите такива...

 

Спри да се затваряш, заради стари провалени взаимоотношения 

Има хора, които ще те нараняват, такива, които ще те използват, други, от които ще научиш нещо... Но има и такива, които ще изкарат най-доброто от теб! Не затваряй сърцето си за тях, въпреки предишните разочарования. Позволи си да ги допуснеш в живота си!

 

Спри да се съревноваваш с другите 

Успехът е битка между теб и... теб! Така че престани да се сравняваш с останалите и се съсредоточи върху своите действия и усилия.

 

Спри да се самосъжаляваш 

И да се оплакваш! Разбери, че всичко, което ти се случва, е, защото има смисъл да се случи. Дори най-лошите неща разкриват нова част от теб, показват ти посоката, в която трябва да продължиш или те правят по-силен.

 

Спри да задържаш негативните емоции 

Емоциите жадуват свобода, те трябва да се изразяват тогава, когато им е времето. В противен случай те ще се излеят вътре в теб. Не си позволявай да изживяваш живота си с омраза в сърцето! Пусни я навън, прости. Направи го заради себе си, не заради другите. Прошката не е да признаеш, че това, което ти е причинено, е добро, а да не му позволиш да разрушава щастието ти.

 

Спри да смяташ, че не си готов 

Истината е, че никога няма да се почувстваш достатъчно подготвен, за да предприемеш нещо. Разбира се, че не трябва да пренебрегваш подготовката. Но по-добрият начин да постигнеш нещо, е като паралелно с това действаш и се учиш от грешките си.

 

Спри да угаждаш на другите 

Не позволявай да се отказваш от мечтите си, да понижаваш стандартите си, само за да угодиш на някого. Прави това, което знаеш със сърцето си, че е правилно и спри да се обясняваш на всички хора. Приятелите ще те разберат, а враговете ти така или иначе никога няма да ти повярват.

 

Спри да правиш едно и също и да очакваш различен резултат 

Това просто няма как да се случи! По-добре се спри за малко, огледай се, поеми си дъх и си дай сметка дали си тръгнал в правилната посока.

 

Спри да се опитваш да бъдеш перфектен 

Няма такъв човек на света! А и животът не награждава перфекционистите, а тези, които довеждат нещата до край.

 

Спри да следваш лесните пътища 

Ако искаш да постигнеш нещо значимо в живота, ще трябва да кривнеш от отъпканите пътеки! Да, ще бъде трудно, но ако успееш, щастието ще е невъобразимо.

 

Спри да се държиш така, сякаш всичко е наред, когато всъщност не е 

Така си отказваш връзката с реалността. А и всеки има нужда да бъде слаб и да си излее мъката понякога. Така се освобождаваме! Така че, поплачи си, когато ти се плаче, приеми истината и после ще ти е по-лесно да продължиш напред.

 

Спри да обвиняваш другите за своите проблеми 

Това до каква степен можеш да постигнеш мечтите си, зависи от това до колко можеш да поемеш отговорност за живота си. Обвинявайки другите за нещата, които ти се случват, ти отказваш да поемеш своята отговорност и им даваш властта над част от живота ти.

 

Спри да се тревожиш прекалено 

Мислите за проблемите няма да ги решат, те само ще помрачат днешния ти ден. Задай си въпроса: „Това ще има ли значение след година, две, три?“. Ако отговорът е: „Не!“, значи няма смисъл от терзания.

 

Спри да мислиш за нещата, които не искаш

Мисли за това, което искаш да ти се случи! Бъди позитивен! Само така ще отвориш очите си за възможностите около себе си.

 

Вижте още:

За да си щастлив, спри да правиш това (част 1)

10-те принципа на щастието и благоденствието 
 


 

Коментари към "За да си щастлив, спри да правиш това (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg