Защо мъжете си падат по кучки?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Тя е властна, егоистична, арогантна, иска нещата да се случват според нейните желания, не отстъпва, не се интересува от мнението на мъжа и цялото й държание говори, че не й пука особено за него. И въпреки това той е влюбен до уши и търчи след нея като кученце. Защо? Защо мъжете толкова много се увличат по кучки? На този въпрос ние, не-кучките, често се опитваме да си дадем отговор. Защото вярваме, че нормалните връзки са в следствие на нормални отношения, разбиране, любов, доверие и подкрепа. Какво толкова има в тези кучки? Нека се опитаме да разберем.

 

Природата щедро ги е дарила с красота? Всъщност не. Даже голяма част от тях са леко грозновати. Но всичките до една имат перфектна прическа и още по-перфектен грим. В комбинация със стилни дрехи, обувки и аксесоари, изглеждат наистина привлекателни. Редовен спорт и посещения в козметичния салон също оказват неимоверно влияние. А поддържаната жена винаги привлича внимание и буди респект. Само една скоба - има жени, които се държат като кучки, но далеч не са с поддържан външен вид. Но те са наистина тежък случай, който днес не е в нашия фокус.

 

Кучките са прекалено предизвикателни? Интересното тук е, че те са предизвикателни със своята недостъпност. Често са груби, арогантни и дават ясно да се разбере, че имат по-важни неща от това да излизат с даден мъж, камо ли да се съобразяват с неговото свободно време. И тук той осъзнава, че е готов на всичко, за да бъде с нея. Ще пропусне мача, ще отложи среща, ще се обади в работата, че ще закъснее. На практика той хвърля цялата си енергия, за да завладее безумно готината кучка. Какво се случва, обаче, след като успее?

 

Ами нищо! Защото той никога няма да успее да покори такава жена. Ще му се наложи да се бори за нея всеки ден, всяка минута. А на всичкото отгоре тя всеки момент може да реши, че не иска вече да вижда противната му физиономия. За някои мъже тази връзка се превръща в болестно състояние, защото те стават готови на всичко, за да си получат „лекарството“ – нейното одобрение, нейната усмивка, нейното добро настроение. Но рано или късно си дават сметка, че така не може.

 

Е, малко грим, малко хубави дрешки, малко повече самочувствие и доста егоцентризъм и непукизъм и ти можеш да бъдеш кучка. Въпросът е дали наистина го искаш? Защото твърдението, че мъжете обичат кучки е вярно, но само до някъде. Истината е, че те си падат по такива, които приличат на кучки, но под повърхността са добри и стойностни момичета.

 

Може би е добре да бъдем кучки, но само по някога. Или да сме добре поддържани и уверени мадами, но на един перфектен маникюр разстояние от кучката. Тук, точно на място, идва теорията за контрастите. Сега си дръзка и егоистична, след малко се гушкаш и умилкваш. Според тази теория мъжете най-много се влюбват в това поведение. Въпреки, че то често ги обърква, понякога дразни, факт е, че страшно силно поддържа интереса им!

 

А и какво по-готино от това през целия си живот той да казва с пламъче любов: „Ех, моята малка, сладка проклетийка.“ :)
 


 

Коментари към "Защо мъжете си падат по кучки?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg