Защо да правим секс всеки ден!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Освен защото ни е хубаво? Да, има и други причини. Не че имаме нужда от поводи и оправдания, но какво пък, да ги погледнем!


1. Сексът намалява стреса


Всичко в този напрегнат начин на живо, който водим, неминуемо причинява стресиращи изживявания. И воала – на помощ идва адски приятното изживяване тяло в тяло. По време на секс телата ни произвеждат допамин, ендорфини и окситоцин, които заедно се справят със стреса, увеличавайки естественото ни ниво на щастие.


2. Сексът е приятно упражнение


И раз, и два...точно така – горим калории по време на секс. Креватните упражнения предизвикват физиологични промени, които се сравняват с тренировка. Дишането се ускорява, горим калории – ако правите секс три пъти седмично ще изгорите 7500 калории на година. Всеки ден си е къде-къде по-добре!


3. Сексът помага на имунната система


По време на секс се освобождават антигени като имуноглобулин А, които доказано се борят с настинки и дори грип. Колкото по-често го правите, толкова повече антигени ще се освобождават в тялото и толкова по-здрави ще бъдете!


4. Сексът намалява кръвното налягане


Дори и бързия секс подобрява кръвното налягане, при това значително. Научно изследване пък показва, че сексът намалява диастоличното кръвно налягане – долната граница при мерене на кръвното, което ни прави по-здрави.


5. Сексът помага за здраво сърце


Телата ни горят калории, а това подобрява здравето на сърцето. Учени са открили, че мъжете, които правят редовен секс, страдат по-рядко от сърдечно-съдови заболявания.


6. Сексът облекчава болката


Ако имате главоболие или мигрена, не пийте хапчета, а скачайте в леглото! Друго изследване е открило, че хората с редовен сексуален живот страдат по-рядко от главоболие, за разлика от тези, които не правят редовно секс.


7. Сексът осигурява редовен цикъл


Това ни се видя доста любопитно. Оказва се, че жените, които палуват на воля и честичко в леглото, са с по-редовен месечен цикъл от жените, които са позабравили креватните маневри. Смята се, че това се дължи на намаления стрес.


8. Сексът помага за добър сън


Подобно на тренировките, сексът ускорява сърдечния ритъм, а това води до усещане за релакс. Знае се още, че мъжкият оргазъм води до летаргия, което прави мъжете сънливи след секс. След оргазъм се отделя хормона пролактин, който отговаря за усещането за релакс и сънливост.


11. Сексът ви прави да изглеждате 10 години по-млади


Само три пъти седмично свалят от гърба ни 10 години, а какво ли ще бъде, ако се забавляваме всеки ден! Нямаме нужда от дълго убеждаване.


12. Сексът удължава живота


Изглежда сексът си е панацея! Освен всички останали невероятни ползи от редовните секс занимания, оказва се, че сексът е причина и за дълголетие. Поредното изследване сочи, че хората, които правят секс редовно, живеят два пъти по-дълго от тези, които рядко действат!
 


 

Коментари към "Защо да правим секс всеки ден!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg