Засилете метаболизма си! Ето как

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Мислите си, че бързият метаболизъм е даденост? Е, всъщност донякъде е така. Той зависи от функцията на така наречените тиреоидни хормони, от възрастта и от физическата активност на човек. И все пак. Има начини, с които ще можете да засилите вашия. Запознайте се най-важните фактори за по-бърз метаболизъм.

На първо място – мускулната маса. Истината е, че колкото повече мускули имате, толкова повече калории изгаряте.

Честотата на храненията също е от първостепенно значение. Добре е да хапвате на по-кратки интервали от време. В противен случай метаболизмът нарочно се забавя, за да се съхрани енергия за по-дълго. 

Важно е и доколко сте активни. Колкото повече, толкова по-добре!

Не пренебрегвайте и начинът си на хранене. Интересното е, че ако изключите почти напълно мазнините от менюто си, отделянето на тиреоидни хормони ще намалее, а оттам и метаболизмът ви ще се забави.

Хидратацията – още нещо много важно. Все пак над 70% от функциите на организма се осъществяват във водна среда. Така че обезводняването действа негативно на системи на организма.

Хормоните също са от съществено значение. Ако се съмнявате, че имате недостиг на тиреоидни хормони, първо отидете при специалист. А иначе, физическите упражнения 2-3 пъти седмично могат да ви помогнат.

Стресът също може да забави метаболизма! Освен това той често води до преяждане. Затова опитвайте се да релаксирате – намерете си хоби, спортувайте, почивайте си, общувайте с любими хора… Има много начини.


 

Коментари към "Засилете метаболизма си! Ето как ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg